Denne her vegetarlasagne er intet mindre end genial! Den smager fuldstændig, som en lasagne skal smage efter min mening. Derudover er den også super nem at lave og så indeholder den en masse gulerødder og spinat. Det er den bedste vegetarlasagne, og min kæreste der spiser oksekød synes også, at den smager godt.
Der er ikke mange forskellige grøntsager i, men jeg putter gulerødder og spinat i denne opskrift. Begge dele giver en god smag til retten. Du kan også sagtens tilsætte andre grøntsager, hvis du har dem liggende. Lidt revet squash vil også være lækkert i.
Den bedste lasagne uden kød
Efter jeg stoppede med at spise kød gik der lang tid, hvor jeg savnede lasagne. Jeg havde aldrig selv lavet det før, da jeg som regel kun lavede retter uden kød og derfor ofte fik det på restaurant, cafeer eller som take-away.
Men så besluttede jeg mig for at gå i krig med at udvikle en opskrift, som både var lækker og cremet, uden kød og med en masse grøntsager. Med Naturli’s minced meat fra frost er det nu muligt at lave lasagne uden kød, men som smager fuldstændig som, hvis det havde været rigtig kød. What’s not to like? Siden jeg lavede denne lasagne uden kød, er der også kommet andre lækre kødalternativer på markedet. Dem kan du også prøve at teste af og så se, hvad du synes giver dig den bedste vegetarlasagne.
Vegetarlasagne
Ingredienser
- 1 stk rødløg
- 2 fed hvidløg
- 300 g plantefars (Naturli fra frost)
- 4 stk gulerødder
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk spidskommen
- 2 tsk paprika
- 2 tsk chilipulver
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk muskatnød
- salt og peber
- 8 stk lasagneplader
- 200 g spinat
- 1 glas dolmio bechamelsauce
- 50 g panko rasp
- 125 g revet mozarella (cheasy 13%)
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde sammen med lidt olie.
- Tilsæt plantefars og krydderier svits videre i ca. 5 min.
- Tilsæt nu de hakkede tomater og revede gulerødder.
- Kog saucen sammen i et par minutter ved middel varme.
- Smør et fad med lidt olie og fordel 1/3 af saucen nederst i fadet.
- Kom 4 lasagneplader ovenpå, 100g spinat ovenpå og 1/3 af bechamelsaucen.
- Fortsæt et til lag i samme rækkefølge.
- Til slut fordeles det sidste af saucen med det sidste af bechamelsaucen ovenpå, rasp og til sidst revet mozarella.
- Bag lasagnen i ovnen i 30-35 min.
- TIP: ønsker man ikke sin mozarella så brændt kan man vente med at komme det på til lasagnen har været 15 min i ovnen.
Serveringsforslag
Næringsindhold
1852 kJ/ 441 kcal pr. portion (400g). Protein 25,2g, kulhydrat 40,3g, kostfibre 8,5g, fedt 18,3g.Gem din grøntsagslasagne i køleskabet
Lasagnen kan nemt fryses ned og gemmes i fryseren eller i køleskabet et par dage. Det er næsten som om, at lasagnen smager bedre dagen efter, at den er lavet. Heldigvis kan du nemt lune resterne til frokost eller aftensmad, og så er der lækker mad på ingen tid. Man kan også sagtens spæde grøntsagssaucen til med endnu flere grøntsager, hvis man ønsker. Har du lyst til en lækker vegetarisk ret, så kan du også prøve min vegetariske kylling i karry.