Vegetarisk kylling i karry

Denne her vegetariske kylling i karry ret har været længe undervejs. Mange af jer har efterspurgt en vegetarisk kylling i karry ret og dette er mit bedste bud. Jeg synes selv den er virkelig vellykket og super lækker. Det tager lidt tid at snitte grøntsager, så det er en ret man skal lave når man har god tid med lidt hyggelig musik i baggrunden eller en god podcast. Jeg tænder også ofte et stearinlys eller to i køkkenet for at gøre det lidt ekstra hyggeligt.

Opskriften kan nemt ganges op og laves i en større portion, således at der er til flere dage for fx. en lille familie. Du kan måske også godt lide min anden opskrift på pikant like chicken i fad.

Ingen bedømmelse endnu

Vegetarisk kylling i karry

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 lille blomkålshoved (275g)
  • 2 røde peberfrugter
  • 10 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 300 g Hälsans kök grilled filet (4 fileter) el. andet erstatningsprodukt
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 cm revet ingefær
  • 40 g tomatpurre
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk garam masala
  • 2 tsk chili pulver
  • salt og peber
  • 200 g madlavningsfløde 8%
  • 0,5 dåse kokosmælk
  • 480 g kogte ris (120g pr. portion/40g rå)

Sådan gør du

  • Start med at snitte alt grønt, løg og køderstatning i tern.
  • Kom lidt olie på en pande og svits løg til de er let gyldne.
  • Tilsæt resten af grøntsagerne og køderstatningen til panden sammen med krydderierne og ingefæren (revet) og svits i et par minutter.
  • Sæt ris over til at koge i 12 min og hvile i 12 min.
  • Tilsæt kokosmælk, madlavningsfløde og tomatpurre til panden og skru ned til middel/lav varme.
  • Lad karryen simre i ca. 10-15 min.
  • Server med ris og nyd med det samme eller gem på køl til dagen/dagene efter.

Serveringsforslag

Server til aftensmad med eller uden ris. Brug evt. blomkålsris for færre kalorier.
400 kcal pr. portion u. ris.

Næringsindhold

2333 kJ/ 556 kcal pr. portion inkl. ris.
Protein 22g, kulhydrat 57g, kostfibre 11g, fedt 25g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0