Focaccia svampe

Fine små foccacia svampe perfekte til efteråret og vinterens varme supper og sammenkogte retter. De passer rigtig fint i størrelsen til en portion og så er de fine at servere for gæster da de selv kan stå på bordet som små svampe.
De kan sagtens fryses ned og gemmes.

Brug ikke papirmuffinsforme, som på billederne da det hænger fast i brødet. Smør i stedet et fad med olie eller brug silikone muffinsforme uden papir.

5 af 1 stemme

Foccacia svampe

Forb. tid1 time 50 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid2 timer 10 minutter
Ret: Bagværk
Antal: 6 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 250 g hvedemel

Hvidløgssmør/ Topping

  • 25 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk flagesalt
  • evt. krydderurter på toppen fx rosmarin eller timian

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i vandet.
  • Tilføj salt og olie og rør sammen.
  • Tilsæt hvedemel og rør dejen godt (på røremaskine eller med en røreske).
  • Dejen skal være fugtig og klæg.
  • Lad dejen hæve i 60 min. tildækket og lunt.
  • Smør et fad til muffins med olie eller brug silikone muffinsforme.
  • Kom lidt olie på hænderne og fordel dejen i 6 mufinsforme (ikke papirmuffinsforme).
  • Lad foccacia svampene hæve tildækket og lunt i yderligere 30 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bland smør sammen med hvidløg.
  • Når dejen har hævet fordelen 6 små klatter smør i midten af foccacia svampene og trykkes ned.
  • Pensl med vand og drys med flagesalt og evt. krydderurter (du kan også komme oliven eller tomater i dejen).
  • Bag foccacia svampene i ovnen i ca. 15-20 min.

Serveringsforslag

Server til varm suppe.

 

Næringsindhold

886 kJ/ 211 kcal pr. brød
Protein 4g, kulhydrat 31g, kostfibre 2g, fedt 8g

2 kommentarer til “Focaccia svampe

  1. Marie Louise siger:

    5 stars
    Lækre små brød, som blev dejligt svampede indeni – og sprøde udenpå. Passede så fint til din suppe.

Der er lukket for kommentarer.

5 from 1 vote
0