Små fine vegetariske pizzasnegle med spinat. Perfekte til madpakken og som et mellemmåltid. De tager lidt tid at lave, men portioner giver til 18-20 stk, som sagtens kan fryses ned og gemmes, således at man har til lang tids forbrug. Jeg bruger dem ofte til en nem og lækker frokost sammen med en masse gnavegrønt eller som et mellemmåltid jeg nemt kan have med på farten.
Hvis du mangler andet lækkert til madpakken, kan du prøve at lave mine snackmuffins til madpakken.
Veggie spinatpizzasnegle
Ingredienser
- 25 g gær
- 2,5 dl vand
- 200 g spinat (frisk)
- 400 g hvedemel
- 200 g fuldkorns mel (jeg brugte speltmel)
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 dåse hakkede tomater
- 200 g revet mozarella
Sådan gør du
- Start med at opløse gær i lunkent vand.
- Blend spinat sammen med gærvandet (eller start med at blende spinat og vand og opløs derefter gæren)
- Tilsæt herefter salt og olivenolie og rør godt sammen.
- Tilsæt melet under omrøring og ælt til sidst dejen godt sammen.
- Lad dejen hæve i 60 min lunt og tildækket.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Del dejen i to lige store klumper og rul ud på et bord med mel. Dejen skal være aflang og ikke for bred.
- Hæld en dåse hakkede tomater i et blender glas og blend til en ensartet tomatsauce (tilsæt evt. basilikum, løs osv).
- Fordel tomatsaucen på den ene udrullede dej og drys med revet mozarella over.
- Placer den anden udrullede dej ovenpå, så det dækker tomat og ost.
- Skær dejen i 1-2 cm tykke strimler og rul derefter sammen til en snegl. Den sidste ende foldes under sneglen (find evt. video på instagram med metoden).
- Fordel sneglene på to bageplader og pensle med æg.
- Bag sneglene i ovnen i 20-25 min til de er gyldne.
Serveringsforslag
Næringsindhold
693 kJ/ 165 kcal pr. spinatpizzasnegl Protein 8g, kulhydrat 24g, kostfibre 2g, fedt 4gTIP: tag sneglene med frosne i tasken om morgenen og så er de tøet op og klar til frokosten eller mellemmåltidet senere på dagen.