Simpel, nem og lækker klassisk kartoffelporre suppe. Jeg elsker denne suppe især når den både er rigtig cremet og lidt spicy med noget sprødt på toppen.
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg i en ret som denne godt kan savne bacon en smule, men med en vegansk chorizo, stegt på panden med god krydret smag, så mangler jeg det faktisk slet ikke. Super lækkert!
Jeg har brugt en vegansk chorizo, købt i Irma, men der findes mange og efterhånden også mange gode, så vælg den version du foretrækker eller brug bacon, hvis du er mere til det.
Kartoffelporre suppe
Antal: 4 Portioner
Udskriv
Pin Recipe
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 2 store porre
- 1 chili (eller chili pulver)
- 1 rødløg
- olivenolie
- 250 ml cremefine 7%
- 4-5 dl grøntsagsbouillon (1 terning)
- salt og peber
- 200 g vegansk chorizo
Sådan gør du
- Start med at skrælle kartofler og skær i tern.
- Hak løg i små tern.
- Skær porre og skyl godt.
- Kom lidt olivenolie i en gryde og svits løg, kartofler og porre.
- Sæt noget vand over og koge og tilsæt grøntsagsbouillon til gryden.
- Lad kartofler, porre og løg simre under låg med grøntsagsbouillonen i 20-30 min ved middel varme.
- Blend det hele sammen til den ønskede konsistens.
- Kom lidt olivenolie på en pande og svits vegansk chorizo, hakket i små stykker.
- Rør creme fine i suppen og giv den et sidste opkog.
- Smag suppen til med salt, peber og chili (hvis der bruges frisk chili blendes det sammen med suppen)
- Server suppen varm med vegansk chorizo på toppen (bacon kan også bruges) og evt. foccacia.
Serveringsforslag
Server til frokost eller aftensmad med vegansk chorizo (eller bacon) og foccacia svampe.
Pingback: Focaccia brød - Pigen i Køkkenet