En virkelig lækker og nem ret, som kan laves i mange forskellige udgaver. Jeg har før delt en lidt mere klassisk one pot pasta med tomat, chorizo (veggie) og grønt. Denne her er også med en masse grønt, men den er baseret på grøntsagsbouillon og flødeost i stedet for tomat. Det giver en lækker cremet konsistens.
Retten er forholdsvis kalorielet selvom den på ingen måde smager sådan. Den er fyldt med grøntsager og så mætter den godt. Det perfekte aftensmåltid efter min mening. Opskriften giver til 4 store mættende portioner eller 5 små.
Du kan også prøve min anden lækre opskrift på one pot pasta nemlig one pot pasta med vegansk chorizo.
One pot pasta
Ingredienser
- 250 g pasta (Jeg brugte skruer)
- 200 g flødeost (vælg din favorit)
- 2 store portobello svampe
- 1 stor squash
- 120 g frosne ærter
- 0,5 stk brocolihoved
- 1 bundt forårsløg
- 1 stk lime (saften herfra)
- 2 stk skalotteløg (eller 1 rødløg)
- 2 fed hvidløg
- 1 stk grøntsagsbouillon terning
- 7-8 dl kogende vand
- salt og peber
- 40 g parmesan til topping
Sådan gør du
- Start med at snitte alle grøntsager og løg og kom i en gryde sammen med pasta, flødeost, limesaft, salt og peber og sæt over ved middel varme.
- Kog vand og hæld i gryden sammen med grøntsagsbouillon terningen og lad det hele stå og simre under låg i ca. 15 min.
- Til sidst røres det hele godt sammen og når vandet er trukket ind i pastaen, grøntsagerne og fordampet er retten klar til at blive serveret.
- TIP: serverer du retten med det samme vil den være mere "vandet" end når du gemmer den og serverer senere eller dagen efter hvor væden er trukket ind i retten.
- Server med frisk parmesan revet på toppen (10g pr. portion).