Mexi Bowl

Mexi bowl er en af mine favorit opskrifter. Det er en ret der tager lidt tid at lave, men som kan sammensættes på så mange forskellige måder alt efter hvilke præferencer man har. Den kan også sagtens laves i en forsimplet udgave med bønnemix og lidt topping efter smag. Har du god tid er dette dog efter min mening den perfekte sammensætning til en komplet mexi bowl med lidt af det hele.

Mexi bowl er også perfekt at servere for gæster da den er smuk og indbydende. Derudover er det nemt at servere den anrettet eller med de forskellige elementer i små skåle som gæsterne selv kan sammensætte og anrette. Dette ser også utrolig indbydende ud på et fint dækket bord.

Ingen bedømmelse endnu

Mexi bowl

Tilb. tid1 time
Ret: Aftensmad
Antal: 3 Portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Bønnemix

  • 1 dåse limabønner
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika

Søde kartofler

  • 400 g søde kartofler
  • 2 spsk chiafrø
  • 1,5 spsk olivenolie

Tomatsalsa

  • 10 stk cherrytomater
  • 1/4 stk rødløg
  • 10 blade frisk basilikum

Avocadocreme

  • 1 stk avocado
  • 2 spsk græsk yoghurt 2%
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk citronsaft

Andet topping

  • sorte bønner
  • grove ris
  • græsk yoghurt 2%
  • tortilla chips
  • lime
  • frisk basilikum

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • De søde kartofler skrælles og skæres i strimler. Herefter kommes de i en frysepose med chiafrø og olivenolie, som rystes godt sammen.
  • De søde kartofler hældes på en bageplade (men sættes ikke i ovnen endnu).
  • Snit løg, hvidløg og gulerødder til bønnemixen og svits det i en gryde sammen med lidt olivenolie og de forskellige krydderier.
  • Imens løg og gulerødder svitses sættes ris over (jeg plejer at give dem 12 min ved middel varme og derefter 12 min hvile under låg).
  • Kom de søde kartofler i ovnen (de skal have ca. 20-25 min).
  • Tilsæt derefter bønner og hakkede tomater til bønnemixen og lad det simre ved svag varme (der kan tilsættes lidt vand eller bouillon hvis en tyndere konsistens ønskes).
  • Tomatsalsa forberedes ved at hakke tomater, løg og basilikum i små stykker og blandes sammen.
  • Avocadocremen blendes sammen til den ønskede konsistens.
  • Tag bønnemixen af varmen når de søde kartofler og ris er færdige og server varm i en skål/bowle sammen med de forskellige toppings.

Serveringsforslag

Server med avocadocreme, græsk yoghurt, tomatsalsa, sorte bønner, tortilla chips og frisk lime. 
 
Næringsindhold
Ikke beregnet for denne opskrift da den indeholder mange forskellige elementer og derfor kan det præcise næringsindhold variere. Det er dog en forholdsvis kalorielet ret. 

2 kommentarer til “Mexi Bowl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0