Chili con carne opskrift
Her får du en opskrift på en virkelig nem og lækker chili con carne. Til opskriften er der brugt en frostblanding med grøntsager til chili con carne, hvilket betyder at her skal du ikke stå og hakke og snitte grøntsager i lang tid.
Udover grøntsagsblandingen er der brugt en revet squash for at give lidt ekstra grønt og god smag. Derudover er retten lavet med hakket oksekød og hakkede tomater, samt lidt chokolade og kanel, som jo lyder mærkeligt i et aftenmåltid, men giver chili con carnen den klassiske gode smag.
Chili con carne tilbehør
Til enhver chili con carne hører der en masse lækker topping. Til denne opskrift har vi brugt cheasy fraiche, syltede rødløg, tortilla chips, koriander og lime. Ønsker du selv at lave dine syltede rødløg kan du bruge min opskrift, som du finder her.
Hvis du gerne vil gøre det rigtig nemt for dig selv med mad til flere dage, så laver du en dobbeltportion og gemmer halvdelen til at fylde i nogle pandekager dagen efter, som du kommer i ovnen med lidt ost på toppen. Det smager skønt og så er der hurtigt mad til to dage.
Chili con carne – med eller uden kød
Du undrer dig måske over at denne opskrift er med hakket oksekød når du ved at jeg (Kathrine Egelund) ikke spiser kød. Forklaringen på dette ligger i, at min søde praktikant, Karen er udvikleren bag denne opskrift. Det er Karen der har fået lov til at stå i køkkenet og eksperimentere med denne opskrift. Jeg har givet Karen nogle rammer og ønsker til opskriften og så har hun udviklet denne lækre opskrift til Pigen i køkkenet, som jeg sætter stor pris på. Jeg har smagt opskriften (jeg smager på alt der kommer herind😍) og den smager skønt!
Blomkålsris vs. hvide ris
I opskriften har vi brugt blomkålsris for at sparre på kalorierne. Særligt i sammenkogte retter som denne med lækker topping er det ofte ikke til at smage om det er hvide ris eller blomkålsris der er anvendt og derfor giver det rigtig god mening at skifte de hvide ris ud i denne ret. Som du kan se under serveringsforslag og næringsindhold sparer du altså en del ved at skifte de hvide ris ud. Hvis ikke du har behov for at sparre på kalorierne eller blot foretrækker hvide ris, så kan retten også sagtens laves sådan.
Chili con carne
Ingredienser
Chili con carne
- 500 g hakket oksekød (maks. 10% fedt)
- 1 spsk rapsolie
- 1 pose chili con carne blanding (Rema 1000)
- 1 squash, revet
- 1 dåse hakkede tomater
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 dl oksebouillion (1 terning + 1 dl vand)
- 20 g mørk chokolade
- 2 tsk kanel
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk salt
Topping
- 700 g blomkålsris
- 250 g Cheasy fraiche 5%
- 75 g tortilla chips
- 125 g syltede rødløg
- evt. koriander og lime
Sådan gør du
- Start med at brune oksekødet af i en gryde samme med olie i et par minutter ved middel til høj varme.
- Når kødet er brunet, tilsættes chili con carne grøntsagsblandingen, en revet squash, hakkede tomater, tomatpure og 1 dl okseboullion.
- Lad retten simre godt sammen i ca. 20 min ved middel varme.
- Tilsæt nu kanel, chilipulver, mørk chokolade og smag til med salt.
- Kog vand til blomkålsris og tilføj salt.
- Når vandet koger tilføjes blomkålsrisene, hvor de blot skal have et par minutter mens vandet koger.
- Server med blomkålsris, creme fraiche, syltede rødløg, lime, koriander/persille og nachos.
Hej Katrine,
Nogle dejlige opskrifter du har…
Men vil blot lige sige, at du ikke kan skrive “Chili con carne – med eller uden kød”. “con carne” er spansk og betyder “med kød”. Uden kød hedder retten “Chili sin carne” 😉