Laksemousse

Laksemousse

Laksemousse med varmrøget laks

Verdens nemmeste og lækreste laksemousse med varmrøget laks synes jeg selv jeg har fået lavet her. Det er meget nyt for mig at spise varmrøget laks. Jeg har flere gange haft dårlige oplevelser med særligt bagt laks og nok forbundet smagen af varmrøget laks lidt med det. Nu må jeg bare erkende at jeg er blevet helt vild med varmrøget laks og specielt varmrøget laksemousse som før. Som vist på billederne bruger jeg ofte laksemousse ovenpå ristet rugbrød, kiks eller i en sandwich med mine hjemmelavede sandwichboller, som i finder opskriften på lige her.

Laksemousse uden husblas er meget nemmere

I denne her opskrift på laksemousse har jeg ikke brugt husblas fordi jeg synes konsistensen bliver helt fin uden og så er det også bare hurtigere uden. Jeg har brugt varmrøget laks, Cheasy fraiche, aioli, citronsaft og lidt salt og peber. Helt simpelt og nemt, men super lækkert! Hvis du ønsker flere ingredienser i din laksemousse kan du med fordel tilføje rødløg eller dild, evt. som topping.

Hvor lang tid kan laksemousse holde sig?

Opskriften kan nemt ganges op og laves i lidt større portioner af gangen. Da laks kan være lidt dyrt at købe og oftest købes i portioner af fileter på omkring 100g, har jeg lavet opskriften til dette. Jeg laver typisk selv en lidt større portion og ganger opskriften op med 2 eller 2,5. Her gemmer jeg den på køl i en beholder med låg 2-3 dage.
Da opskriften kun tager maks 10 min. at lave vil det også være muligt at lave den klar på dagen, hvor du skal bruge den i stedet for at lave større portioner på en gang.

Laksemousse
5 af 1 stemme

Laksemousse

Forb. tid10 minutter
Ret: Frokost
Antal: 2 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 100 g varmrøget laks
  • 50 g Cheasy fraiche 5%
  • 5 g chili aioli
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at pille skindet af laksen.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål med en gaffel, så laksen bliver i mindre stykker.
  • Smag til med salt og peber.
  • Opskriften kan nemt ganges op og laves til flere portioner af gangen.

Serveringsforslag

Server ovenpå ristet rugbrød, kiks eller i en sandwich. Find opskrift på mine lækre Sandwichboller her.

Næringsindhold

T701 kJ/ 167 kcal pr. portion
Protein 13g, kulhydrat 2g, kostfibre 0g, fedt 12g

Kan du lide denne opskrift?

Hvis du synes om denne opskrift er jeg sikker på at du også vil synes om min opskrift på hjemmelavet tunmousse og hjemmelavet æggesalat 😍

2 kommentarer til “Laksemousse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
0