Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Kalorielet spaghetti carbonara uden fløde

For at gøre denne spaghetti carbonara mere kalorielet har vi (min praktikant, Karen og jeg) anvendt kalkunbacon i stedet for almindelig bacon, ingen fløde, samt lidt squash i stedet for ekstra pasta. I denne variant er der derfor kun 560 kcal pr. portion og det er en portion der mætter! Denne spaghetti carbonara smager langt fra kedeligt eller sundt, så tøv ikke med at servere den for gæster eller i weekenden. Hvis du ikke spiser kød så kan du sagtens erstatte baconen med svampe og lave en spaghetti carbonara med svampe i stedet. Her steger du blot svampene af i lidt smør og soya inden de blandes sammen med pastaen, som var det bacon. Her skal du dog være opmærksom på at proteinindholdet i retten vil falde en del.

Nem spaghetti carbonara

Retten tager ikke særlig lang tid at lave og fungerer derfor perfekt til en travl hverdagsaften, hvor aftensmaden gerne må smage godt, mætte, men også være hurtig og nem.
Den kan sagtens gemmes på køl til en portion til dagen efter, men den smager klart bedst når den lige er lavet. Hvis ikke du har lavet spaghetti carbonara med æg før, så skal du huske at være lidt varsom når du hælder æggeblandingen sammen med pastaen. Hvis panden er form varm vil æggene hurtigt blive til røræg og det giver en grynet konsistens, som ikke smager særlig godt. Sørg derfor for at panden er taget af varmen inden du blander pastaen med ægge-parmesan blandingen.

Spaghetti carbonara
Ingen bedømmelse endnu

Spaghetti Carbonara

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 320 g spaghetti, fuldkorn
  • 200 g kalkunbacon
  • olie til stegning
  • 1 squash
  • 1 fed hvidløg
  • 4 æg
  • 120 g parmesan (inklusiv topping)
  • 1 dl pastavand
  • salt og peber
  • persille til topping

Sådan gør du

  • Kog spaghetti i saltet vand.
  • Skær kalkunbacon ud i mindre stykker og steg det på en pande til det er sprødt.
  • Læg nu bacon til side på en tallerken.
  • Riv squash og finhak hvidløg og sauter på panden i lidt olie.
  • Når spaghettien er færdigkogt hældes vandet fra (gem 1 dl pastavand).
  • Pisk æg, revet parmesan (gem lidt til topping) og sort peber sammen i en skål.
  • Tilføj den ene deciliter kogevand (må ikke være for varm) til æggeblandingen og rør dette godt sammen med en gaffel, så parmesanen får lov at smelte lidt.
  • Tilføj spaghettien til panden med de sauterede grøntsager og kalkunbaconen.
  • VIGTIGT: Tag panden af blusset (så den ikke er helt varm) og tilføj æggeblandingen, hvor det vendes godt sammen.
  • Smag til med salt og peber og top med lidt bacon og persille.

Serveringsforslag

Serveres med frisk persille og parmesan på toppen.

Næringsindhold

2342 kJ/ 560 kcal pr. portion
Protein 38g, kulhydrat 57g, kostfibre 8g, fedt 19g

Er du vil med denne opskrift?

Hvis du synes godt om denne opskrift så skulle du tage at hoppe ind og se de nyeste af mine opskrifter på aftensmad. Over de sidste 8 uger har jeg fået hjælp af min praktikant, Karen, til at udvikle særligt aftensmads opskrifter med færre kalorier, men uden at gå på kompromis med smagen. Det er lykkedes os virkelig godt og der ligger nu en hel masse nye opskrifter til jer på lækker aftensmad med få kalorier. Det er også disse opskrifter der ofte er at finde i mine skræddersyede kostplaner og min 4 ugers komplette kostplan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0