Cæsar salat

Her får du opskriften på den bedste cæsar salat med sprød kylling. Det er en rigtig god måltidssalat, som du både kan spise til frokost eller som en let aftensmad. Opskriften er udviklet i samarbejde med min praktikant Karen. Hun har udviklet opskriften ud fra mine ideer og ønsker, og resultatet er blevet virkelig lækkert.

Nogle opskrifter på denne salat bruger blot almindelig stegt kylling, men jeg havde et ønske om at få en opskrift med paneret kylling, uden at det var for kalorietungt – og sådan en opskrift fik Karen udviklet. Hun har også udviklet en lidt mere kalorielet udgave af den klassiske cæsar dressing, og den smager så dejligt.

Opskriften på den bedste cæsar salat med sprød kylling får du lige her.

Den bedte cæsar salat med sprød kylling

For at gøre kyllingen sprød og lækker er kyllingen paneret i cornflakes. De bliver knust og drysset med paprika, salt og peber så paneringen også får lidt smag. Herefter vendes hvert et stykke kylling i æg og mælk samt de knuste cornflakes. De panerede stykker kylling bages i ovnen, og det er en god ide at vende dem undervejs. Så bliver de sprøde på begge sider.

Ved at lave din sprøde kylling i ovnen undgår du at bruge olie til stegning. Du sparer hermed nogle kalorier, og får stadig en god sprød kylling til din salat. For mig giver det en virkelig lækker salat med sprød kylling.

Hvis du er til sprød kylling, kan du også prøve at lave min crispy kyllingeburger, hvor kyllingen laves på samme måde som i denne opskrift.

Ingen bedømmelse endnu

Cæsar salat

Forb. tid35 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Crispy chicken

  • 400 g kyllingebrystfillet
  • 1 æg
  • 1 sjat minimælk
  • 70 g cornflakes
  • 2 tsk paprika
  • 1-2 tsk salt
  • Lidt peber

Cæcarsalat

  • 500 g romaine salat
  • 280 g agurk
  • 100 g parmesanflager
  • 120 g brødcroutoner

Cæcardressing

  • 200 g Cheasy Fraiche 5%
  • 0,5 stort fed hvidløg
  • 0,5 tsk dijon sennep
  • 30 g revet parmsan
  • Salt & peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær kyllingebryst ud i tynde fileter.
  • Pisk æg og mælk sammen i en tallerken.
  • Knus cornflakes i en pose med en kagerulle og kom salt, paprika og peber ved – kom det herefter op i en tallerken.
  • Vend kyllingefileterne i æggeblandingen efterfulgt af cornflakesblandingen og kom dem nu op på en rist eller bageplade beklædt med bagepapapir.
  • Bag dem i ovnen i 20 min (vend dem evt undervejs).
  • Imens klargøres grøntsagerne, ved at skære salaten ud i grove stykker og agurken i skiver.
  • Klargør nu dressingen ved at presse hvidløg og riv parmesan – bland dette sammen med creme fraiche, dijon sennep, salt og peber.
  • Når kyllinge fileterne er færdige køles de kort af.
  • Vend dressingen i salaten.
  • Anret cæcarsalten på tallerkener med crispy chicken, parmesanflager og brødcroutoner.

Serveringsforslag

Til frokost 402 kcal: 12g parmesan og 15g croutoner som topping + 50g færdig dressing pr. portion i stedet. 
 

Næringsindhold

2161 kJ/ 516 kcal pr. portion
Protein 43g, kulhydrat 40g, kostfibre 4g, fedt 18g

Kalorielet cæsar salat dressing

Normalt vil man lave en dressing til denne salat med mayonnaise, men Karen har udviklet en på blandt andet cheesy fraiche 5%. Det giver stadig dressingen den klassiske gode smag, men den er ikke nær så fed og tung i det. Ved at bruge cheesy fraiche 5% har denne cæsar salat dressing også færre kalorier, end hvis man brugte mayonnaise.

Hvem har opfundet cæsar salat?

Salaten er nok en af de mest velkendte salater, og salaten blev faktisk opfundet for 100 år siden i Mexico. Dengang i 1924 opfandt en mand ved navn Caesar Cardini den ikoniske salat, der blev opkaldt efter ham selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0