Sprød kyllingeburger
Det er ikke nogen hemmelighed at denne her opskrift på crispy kyllingeburger er en af mine favoritter! Jeg er simpelthen så overrasket over hvor lækkert den smager, hvor sprød kyllingen er blevet og så alt sammen til få kalorier!
Formålet med denne her opskrift var at lave en klassisk opskrift på kyllingeburger med god smag på omkring 500 kcal. Jeg vidste at det skulle vi nok nå i mål med, men jeg havde ikke forestillet mig at resultatet ville blive så godt, som det blev.
Denne her opskrift er udviklet i samarbejde med min praktikant, Karen. Jeg fortalte Karen at jeg ønskede en opskrift på en burger med sprød kylling. Gerne paneret i panko rasp eller med cornflakes. Dressingen havde jeg en klar ide om skulle være en urtedressing med en masse friske krydderurter i stedet for en mayo. Udover det havde Karen frie hænder til at udvikle opskriften. Det var Karens ide at tilberede kyllingen i ovnen for at sparre på kalorierne og det fungerer bare virkelig godt! Kyllingen er sprød og lækker selvom der ikke er brugt olie til at fritere den i.
Dressingen smager skønt og her savner man på ingen måde en mayo! Er du mere til at bage dine egne burgerboller, så kan du bruge min opskrift på sandwichboller, som kaloriemæssigt passer til denne opskrift.
Hvor mange kalorier er der i en burger?
En tilsvarende burger lavet med paneret og friteret kylling med mayo indeholder min. 700 kcal.
Crispy kyllingeburger
Ingredienser
Crispy kyllingebruger
- 400 g kyllingebrystfilet
- 1 æg
- 1 sjat minimælk
- 70 g cornflakes
- 2 tsk paprika
- 1-2 tsk salt
- Lidt peber
Krydderurtedressing
- 250 g Cheasy Fraice 5%
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk friskhakket persille
- 1 spsk friskhakket purløg
- 1 spsk friskhakket dild
- 1/4 løg
- 2 spsk cornichoner
- 1/2 tsk salt
Burgerboller
- 4 burgerboller (230-250 kcal pr. styk)
Fyld
- Salat (ca. 40g)
- Tomat (ca. 180g)
- Agurk (ca. 85g – cornichoner kan også bruges)
- Rødløg (ca. 40g)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær kyllingebryst ud i tynde fileter.
- Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken/skål.
- Knus cornflakes i en pose med en kagerulle og kom salt, peber og paprika ved – kom det herefter op på en tallerken.
- Vend kyllingefileterne i æggeblandingen efterfulgt af cornflakesblandingen og kom dem nu op på en rist eller bageplade beklædt med bagepapapir.
- Bag dem i ovnen i 20 min (vend dem evt undervejs).
- Imens laves krydderurte-dressingen ved at komme creme fraiche op i en skål sammen med citronsaft.
- Finhak krydderurter, cornichoner og løg – tilføj dette til blandingen og smag til med salt.
- Klargør salatblade og skær tomat, rødløg samt agurk ud i skiver.
- Når kyllinge fileterne er færdige køles de kort af, imens burgerbollerne lunes.
- Saml disse burgere ved at smøre krydderurte-dressing på bunden og toppen af bollen.
- Kom nu salatblade, tomat, rødløg- og agurkeskiver ovenpå bunden, efterfulgt af tre stykker crispy chicken og læg til sidst toppen på. Velbekomme!
Pingback: Cæsar salat - Den bedste cæsar salat med sprød kylling
Pingback: Pølsehorn opskrift - Nemme pølsehorn med færdigkøbt dej