Boller i karry med kylling

Boller i karry med kylling

Boller i karry med kylling og grøntsager

I denne opskrift på boller i karry med kyllingekødboller har vi brugt gulerødder og knoldselleri i små tern for at få lidt ekstra grønt i retten, men som samtidig er lidt skjult sammen med sovsen og kødbollerne. Hvis man ønsker endnu flere grøntsager i retten kan der også nemt tilføjes ærter.
Opskriften er lavet meget klassisk med en opbagt sovs, jævning og kogte kødboller. For at gøre retten lidt mere nytænkende har vi tilføjet grøntsagerne og skiftet svinekødet i kødbollerne ud med kyllingekød.
Generelt oplever jeg stor efterspørgsel på kalorielette versioner af de her klassiske danske retter, men som også indeholder fjerkræ i stedet for rødt kød og flere grøntsager. Jeg håber derfor i vil synes om denne opskrift. Jeg spiser ikke selv kød, men jeg måtte selvfølgelig smage på opskriften før jeg kunne godkende den til hjemmesiden og jeg må sige at jeg er imponeret.

Udvikling af opskrift

Denne opskrift er udviklet af min praktikant, Karen Gram, som er i praktik hos mig i perioden Februar-April 2024. I samarbejde aftaler vi uge for uge hvilke opskrifter der skal udvikles og så eksperimenterer Karen med at udvikle dem. Karen læser Ernæring og Sundhed på Københavns Professionshøjskole og er interesseret i opskriftudvikling. Med Karens interesse for opskriftudvikling og min erfaring får vi i samarbejde lavet en masse gode opskrifter til jer i den kommende periode.
Karen kommer primært til at udvikle opskrifter hvor der indgår kød, da jeg ikke selv spiser kød og derfor heller ikke udvikler opskrifter fra bunden med kød.

Tilbehør til boller i karry

Til denne opskrift har vi brugt æbletern og forårsløg på toppen. Her kunne også være brugt persille eller cashewnødder. Retten kan både serveres med brune ris, almindelige ris og blomkålsris afhængig af ønske for smag og kalorieindhold.

Er der flere kalorier i hvide ris?

Vælger du at erstatte de brune ris med hvide ris kan du bruge samme mængde og det vil give ca. samme kalorieindhold. Forskellen her er fiberindholdet som er højere i de brune ris. Fibre øger mæthedsfølelsen og indeholder flere vitaminer og mineraler. At vælge fuldkornsprodukter med fibre er et af de officielle kostråd fra Fødevarestyrelsen. Læs mere om kostrådet her.

Boller i karry med kylling
Ingen bedømmelse endnu

Boller i karry

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket kyllingekød (maks. 10% fedt)
  • 1 løg
  • 1 dl havregryn (35g)
  • 1/2 dl hvedemel (30g)
  • 1/2 dl minimælk (50g)
  • 1 æg

Karrysovs

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk karrypulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 spsk hvedemel (10g)
  • 6 dl minimælk (600g)
  • 2 spsk hvedemel til jævnning (20g)
  • 3 dl bouillonvand til jævning
  • 2 gulerødder
  • 150 g knoldselleri
  • salt og peber
  • 1,5 l bouillonvand (1 terning hønsebouillon + 1,5 l vand) fra kødbollerne

Topping

  • evt. æble
  • evt. forårsløg

Derudover

  • 225 g brune ris el. hvide ris (rå)

Sådan gør du

  • Hak løget fint og kom det op i en skål sammen med kød og de resterende ingredienser – rør det hele sammen til en fars.
  • Form kødbollerne og kog dem herefter i en gryde med 1,5 liter vand og 1 terning hønseboullion. Gem kogevandet. 
  • Skær nu gulerødder og knoldselleri ud i små tern og kog dette i buillonvandet fra kødbollerne ca.10 min, mens saucen laves. Gem kogevandet – fisk grøntsagerne op (alt. brug en seperat gryde til dette).
  • Sæt vand over til ris og kog i 12 min under låg og derefter 12 min hviletid.
  • Kom smør i en gryde og svits karry samt gurkemeje af. 
  • Tilføj 1 spsk mel og pisk dette godt sammen.
  • Tilføj nu 1 dl væske ad gangen mens du pisker – Først 3 dl bouillonvand og derefter 6 dl mælk.
  • Lav derefter en jævning bestående af 2 spsk mel og 1 dl vand og pisk dette i saucen mens den får et opkog.
  • Når saucen har fået den rette konsistens smages den til med salt og peber.
  • Hæld nu bouillonvand i saucen sammen med grøntsagerne og kødbollerne.
  • Retten serveres med ris og evt. æbletern samt forårsløg på toppen.

Serveringsforslag

For en mere kalorielet version, kan der bruges blomkålsris fremfor brune ris/hvide ris. Næringsindholdet vil med denne erstatning lyde på 429 kcal pr. portion.
Her er der brugt 150g blomkålsris pr portion.

Næringsindhold

2516 kJ/ 599 kcal pr. portion
Protein 42g, kulhydrat 72g, kostfibre 7g, fedt 14g

Kan du lide denne opskrift?

Hvis du synes om denne opskrift er jeg sikker på, at du også vil synes om mine andre morgenmadsopskrifter som ligger inde i mit opskriftunivers lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0