Arme riddere – French toast

French toast

French toast med ricottacreme og hindbærsauce

Jeg har meget længe tænkt på at jeg gerne ville smage arme riddere eller french toast, som det også hedder. I mine noter på telefonen har jeg en liste med opskrifter jeg gerne vil udvikle til hjemmesiden. Her har french toast stået på i nok længst tid af alle. Af en eller anden grund er jeg bare kommet fra det flere gange, men nu skulle det altså være. Jeg ønskede at udvikle en opskrift, som gav mig følelsen af en mere weekend hyggelig morgenmad, men uden alt for mange kalorier. Derfor har jeg valgt at bruge ricotta i stedet for fx. mascarpone og sukkeret har jeg skiftet ud med sukring gold, som jeg synes er det bedste sødemiddel på markedet.

Kalder du det arme riddere eller french toast?

Da jeg skulle skrive opskriften ned blev jeg pludselig i tvivl om jeg skulle kalde den for arme riddere eller french toast. Jeg bruger nok selv titlen: french toast oftest, men arme riddere er jo det danske navn. Derfor har jeg valgt at kalde opskriften begge dele. Hvad i kalder den vil jeg lade være op til jer 😌

Hvordan laver man arme riddere?

Det er jo i virkeligheden meget simpelt hvordan arme riddere laves og kræver ikke den store erfaring i et køkken. I denne opskrift har jeg i stedet lagt vægt på at få skabt noget lækker topping og en opskrift uden for mange kalorier. Jeg har brugt æg, mælk, sukrin gold og kanel til at vende toastbrødet i og derefter stegt det på panden i lidt smør. Her kunne man også have valgt at bruge en fedtfattig smør for at sparre yderligere på kalorierne. Til ricottacremen har jeg brugt ricotta fra Galbani, da jeg synes de andre varianter der findes har en mere grynet konsistens.
Opskriften vil også sagtens kunne laves i en mere salt udgave med fx. skinke og ost eller pesto og ost i stedet. Her ville jeg droppe kanel og sukrin gold, tilføje en smule salt og ellers steget det på panden på samme måde. Evt. med en skive ost ovenpå brødet til sidst så det lige når at smelte.

French toast
4 af 1 stemme

Arme riddere – French toast

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Morgenmad
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Toastbrødet

 • 4 skiver toastbrød (ca.30-35g pr. skive)
 • 1 æg
 • 0,5 dl minimælk el. havredrik
 • 2 tsk kanel
 • 1 spsk sukrin gold (se billede)
 • 20 g smør (til at stege i)

Hindbærsauce

 • 100 g frosne hindbær
 • 2 spsk vand
 • 1-2 tsk sukrin gold

Ricottacreme

 • 150 g ricotta (se billede)
 • 100 g vaniljeskyr
 • citronskal (ca. 2-3 tsk)
 • 1-2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

 • Start med at komme frosne hindbær i en gryde sammen med lidt vand og sukrin gold.
 • Lad hindbærerne koge ud ved middel varme i gryden til en slags sauce/tynd kompot, mens du laver ricottacremen.
 • Bland ricotta, skyr, citronskal og vaniljesukker sammen og pisk med en elpisker eller et piskeris til en lækker creme.
 • Pisk æg, mælk, sukrin gold og kanel sammen i en skål med en gaffel.
 • Kom smør på en pande og lad panden blive varm med middel varme.
 • Vend toastbrødene i æggeblandingen på hver side, men uden at de bliver helt opløst.
 • Steg de arme riddere i smøret på panden så de bliver gyldne på begge sider.
 • Server lune med kold ricottacreme og lun hindbærsauce.

Serveringsforslag

Server til en hyggelig morgenmad, hvor du har ekstra god tid. Hindbærsaucen kan laves med alle typer bær og varieres som ønsket. 
 

Næringsindhold

1004 kJ/ 239 kcal pr. portion Protein 11g, kulhydrat 25g, kostfibre 3g, fedt 12g

Kan du lide denne opskrift?

Hvis du synes om denne opskrift er jeg sikker på, at du også vil synes om mine andre morgenmadsopskrifter som ligger inde i mit opskriftunivers lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
0