Lakselasagne

Lakselasagne

Lakselasagne med spinat

Dette er en opskrift på lakselasagne med spinat, ricotta og hytteost. Den er et super godt alternativ til den klassiske lasagne med hakket oksekød. Her er der i stedet laks, som indeholder sund fedt og omega 3 fedtysrer, samt D-vitamin. Saucen er lavet med hytteost, ricotta, revet mozarella og minimælk. En virkelig lækker og cremet blanding som er lav på fedt, men høj på god smag 😍
Lasagne med laks og spinat er bare en rigtig god kombi, da laks og spinat supplerer hinanden super godt. Lasagnen mætter rigtig godt da den indeholder godt med fibre, sund fedt og protein.

Er du mere til lasagne med kylling eller en vegetarisk lasagne? Prøv mine opskrifter på kyllingelasagne og Vegetarlasagne. Denne lasagne vil også kunne laves med en anden type fisk, hvis ikke laks er en favorit.

Opskriftudvikling

Denne opskrift er udviklet af min praktikant, Karen Gram, som er i praktik hos mig i perioden Februar-April 2024. I samarbejde aftaler vi uge for uge hvilke opskrifter der skal udvikles og så eksperimenterer Karen med at udvikle dem. Karen læser Ernæring og Sundhed på Københavns Professionshøjskole og er interesseret i opskriftudvikling. Med Karens interesse for opskriftudvikling og min erfaring får vi i samarbejde lavet en masse gode opskrifter til jer i den kommende periode.

Spinat ostesauce med færre kalorier

I denne ostesauce har Karen brugt hytteost, ricotta, revet mozarella og minimælk som alle indeholder færre kalorier og meget protein. Tilsammen giver de en rigtig lækker cremet konsistens og smag. Sammen med spinaten og laksen fungerer denne ostesauce helt perfekt i lasagnen.
Denne lasagne tager lidt tid at lave og kan ikke laves i en nemmere eller hurtigere variant, så her skal man sætte tid af til det madlavningen, men så bliver man også belønnet med en virkelig lækker og sund aftensmad.

Lakselasagne
Ingen bedømmelse endnu

Lakselasagne

Forb. tid45 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time 25 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 6 Portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Spinat ostesauce

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 squash
  • 250 g frisk spinat
  • 1 terning grøntsagsboullion
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • lidt peber
  • 250 g hytteost (Cheasy 1,5%)
  • 250 g ricotta
  • 1 dl minimælk
  • 50 g revet mozarella (13-15%)
  • 1 æg

Derudover

  • 450 g fersk laks (fileter)
  • 200 g fuldkornslasagneplader
  • 50 g revet mozzarella (13-15%)

Sådan gør du

  • Skær laksefileterne ud i mundrette stykker og lad det ligge og marinere i lidt citronsaft, 1/2 tsk groft salt og peber mens spinat ostesaucen laves.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pil og hak løg & hvidløg og sauter dem i en gryde sammen med olien.
  • Tilføj hernæst revet squash, skyllet spinat og en smuldret bouillonterning.
  • Lad det stege indtil spinatbladene falder sammen. Kom nu citronsaft, muskatnød, salt og peber ved.
  • Mens spinatsaucen køler lidt af, skal der i en ny skål blandes hytteost, ricotta, mælk og æg sammen.
  • Vend dernæst spinatsaucen sammen med ostesaucen.
  • Lasagnen samles ved at der i et ovnfast fad kommes et lag spinat-ostesauce i bunden, efterfulgt af et lag lasagneplader og endnu et lag sauce.
  • Fordel dernæst halvdelen af de ferske laksestykker oven på saucen, efterfulgt af et lag lasagneplader.
  • Gentag denne proces med de resterende laksstykker og slut af med et lag lasagneplader, sauce og revet mozzarella på toppen (4 lag lasagneplader i alt).
  • Dæk fadet til med sølvpapir og bag lakselasagnen i ovnen i 30 min.
  • Efter 30 min tages sølvpapiret af og lasagnen bages videre i yderligere 10 min for at osten kan blive gyldnen.

Serveringsforslag

Server til en hyggelig hverdagsaften, hvor du har lidt ekstra tid til en lækker aftensmad.

Næringsindhold

1908 kJ/ 456 kcal pr. portion
Protein 36g, kulhydrat 29g, kostfibre 4g, fedt 20g

2 kommentarer til “Lakselasagne

  1. P. H. Schjødt siger:

    Hej
    En fantastisk lakselasagne, dog blev min til den tørre side 🤔 fulgte opskriften slavisk.
    Men smagte rigtig dejligt.

    • Kathrine Egelund siger:

      Mange tak for din feedback! Vi tester lige opskriften igen og ser om det er opskriften der fejler noget 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0