Kyllingelasagne

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne med grøntsager

Dette er en opskrift på kyllingelasagne med spinat, gulerødder og squash. Opskriften er perfekt til en helt almindelig hverdag, hvor maden gerne må være mere kalorielet, men også smage godt.

For en hurtigere og nemmere version kan bechamelsaucen udskiftes med en færdiglavet light variant. Den vil indeholde samme mængde kalorier, som bechamelsaucen i opskriften. Lav med fordel dobbeltportion så der er ekstra til fryseren.

Udvikling af opskrift

Denne opskrift er udviklet af min praktikant, Karen Gram, som er i praktik hos mig i perioden Februar-April 2024. I samarbejde aftaler vi uge for uge hvilke opskrifter der skal udvikles og så eksperimenterer Karen med at udvikle dem. Karen læser Ernæring og Sundhed på Københavns Professionshøjskole og er interesseret i opskriftudvikling. Med Karens interesse for opskriftudvikling og min erfaring får vi i samarbejde lavet en masse gode opskrifter til jer i den kommende periode.
Karen kommer primært til at udvikle opskrifter hvor der indgår kød, da jeg ikke selv spiser kød og derfor heller ikke udvikler opskrifter fra bunden med kød.

Lasagne med kylling og spinat

Med denne kyllingelasagne ønskede Karen at lave en mere kalorielet variant og har derfor brugt minimælk og fedtfattig ost i bechamelsaucen. Det er dog overhovedet ikke til at smage (Ja jeg har også smagt på opskriften, selvom jeg ikke spiser kød😁). Derudover har hun tilført forskellige grøntsager i form af spinat, gulerødder og squash som giver lasagnen en virkelig lækker smag og god mæthed. Lasagne går rigtig godt sammen med en frisk salat for at give noget mere fylde og mæthed, samt et friskt element til retten.

Vild med lasagne?

Hvis du er glad for lasagne vil du helt sikkert også synes om min Vegetarlasagne og min weekendvenlige luksus Lasagne 😍 I denne opskrift vil det være nemt at skifte det hakkede kyllingekød ud med hakket oksekød eller plantefars, hvis man ønsker det i stedet.

Kyllingelasagne
Ingen bedømmelse endnu

Kyllingelasagne

Forb. tid45 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 6 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Kødsauce

  • 1 løg
  • 1 spsk olie til stegning
  • 500 g hakket kyllingekød (maks. 10% fedt)
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • 1 squash, revet
  • 2 gulerødder, revet
  • 150 g spinat fra frost
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl hønseboullion (1 terning + 1 dl vand)
  • salt & peber

Bechamelsauce

  • 4 dl minimælk
  • 2 spsk majsstivelse
  • 3 spsk koldt vand
  • 50 g revet mozzarella (13-15% fedt)
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 1 tsk groft salt
  • lidt peber

Derudover

  • 200 g fuldkornslasagneplader
  • 80 g revet mozzarella (13%-15% fedt)
  • 20 g rasp

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Hak løget fint og sauter det i en gryde med olien.
  • Tilføj det hakkede kød med krydderierne og brun det af ved høj varme.
  • Tilføj dernæst alle grøntsager, de hakkede tomater, tomatpurén og hønsebouillonen.
  • Lad saucen simre mens bechamelsaucen laves. (Hvis muligt, lad den simre i god tid).
  • Bring mælken i kog i en gryde, mens der røres i det.
  • Bland majsstivelse med koldt vand til en jævning og kom den i mælken, mens du pisker.
  • Skru ned for blusset og kom osten i under omrøring.
  • Tilsæt salt, peber og muskatnød.
  • Nu skal lasagnen samles, ved at der i et ovnfast fad skiftevis kommes et lag kødsauce, et lag bechamelsauce og lasagneplader i (4 lag lasagneplader i alt).
  • Forsæt sådan og top til sidst lasagnen med revet mozzarella og rasp.
  • Bag lasagnen i ovnen i 30 minutter.

Serveringsforslag

Server sammen med en frisk salat.

Næringsindhold

1756 kJ/ 420 kcal pr. portion
Protein 34g, kulhydrat 42g, kostfibre 7g, fedt 11g

En kommentar til “Kyllingelasagne

  1. Pingback: Lakselasagne - Pigen i Køkkenet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0