Æblecrumble

Æblecrumble

Det her er den perfekte kage til dig der ikke gider bruge lang tid i køkkenet, men godt kan lide hjemmelavede ting. Æblecrumble kagen får hele hjemmet til at dufte så skønt af hjemmebag og så smager den himmelsk. Det kan også være at du har en have med æbler, så er denne kage også en god måde at få brugt nogle af æblerne på.

Æblecrumble med mandler

Jeg har valgt at tilføje mandler i opskriften fordi jeg synes det giver en vildt lækker smag, men også en rigtig god crunchy konsistens til kagen. Sammen med de bløde æbler, sukkeret, smøren og den kolde creme fraiche, fungerer de ristede mandler bare virkelig godt.
Sidste gang jeg lavede denne kage var til min familie en helt tilfældig hverdagsaften, hvor vi spontant aftale at mødes. Her var denne her æblecrumble opskrift den nemmeste og mest oplagte fordi den hurtigt er færdig og klar og indeholder ingredienser, som de fleste har i hjemmet.

Er du mere til en sundere æbledessert?

Jeg har også lavet en sundere æbledessert med æblekompot, som du måske har lyst til at prøve. Find den lige her.

Æblecrumble
Ingen bedømmelse endnu

Æblecrumble

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Dessert
Antal: 8 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Æblerne

  • 5-6 æbler i tern
  • 25 g sukker (2 spsk)
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker

Crumble

  • 100 g hvedemel
  • 125 g grovvalsede havregryn
  • 150 g kold smør
  • 50 g hakkede mandler
  • 75 g sukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker

evt. creme fraiche 18%

    Sådan gør du

    • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    • Hak æbler i tern og bland godt sammen med sukker, kanel og kardemomme i en skål
    • Smør et tærtefad og fordel æblerne heri.
    • Hak mandler.
    • Bland alle ingredienserne til crumble sammen i en skål og start med at skære smøret i mindre stykker med en kniv.
    • Smuldr til sidst det hele sammen med fingrene og fordel over æblerne.
    • Bag æblecrumble kagen i ovnen i ca. 35 min til den begynder at blive fint gylden.
    • Server lun med kold creme fraiche 18%

    Serveringsforslag

    Server på en kold efterårs/vinterdag sammen med en kop te eller kaffe. 
     

    Næringsindhold

    1567 kJ/ 373 kcal pr. portion u. creme fraiche
    (430 kcal inkl. 2 spsk creme fraiche 18%)
    Protein 5g, kulhydrat 41g, kostfibre 5g, fedt 20g

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    0