Kylling i karry

kylling i karry

Kylling i karry med skjulte grøntsager

I denne opskrift på kylling i karry er grøntsagerne skjult fordi de bliver blendet. Det giver en virkelig lækker og cremet karrysauce med få kalorier, men med massere af smag. De skjulte grøntsager gør også denne version langt mere børnevenlig og vil helt sikkert være et hit blandt de små også. En god måde at få lidt ekstra grøntsagerne ind i måltidet.

Hvor mange kalorier er der i kylling i karry?

Ofte vil der være mange flere kalorier i denne ret når den laves helt traditionel med sauce på fløde og massere af ris. Her er saucen primært lavet på grøntsager og minimælk, hvilket giver et kalorieindhold på kun 500 kcal pr. portion inkl. hvide ris og topping. Ønsker man at sparre yderligere på kalorierne eller blot at kunne spise mere end 1 portion for samme antal kalorier, så kan de hvide ris skiftes ud med blomkålsris. Det giver et kalorieindhold på kun 338 kcal pr. portion. På grund af kyllingen og mælken er proteinindholdet højt i denne ret.

Vegetarisk kylling i karry

I denne opskrift er der anvendt kylling. Der er dog rig mulighed for at bytte kyllingen ud med et vegetarisk alternativ og på den måde få en kylling i karry ret uden kylling. Det oplagte valg vil være at bytte kyllingen ud med et køderstatningsprodukt, som minder om kylling. Her kan jeg anbefale Like meat og Halsans kók. Halloumi eller grillost vil også være fine alternativer, hvis ikke man er til noget der minder om kylling. Jeg har også lavet en anden opskrift på vegetarisk kylling i karry, som er noget anderledes end denne. Den smager også skønt! Den finder i lige her!

kylling i karry
Ingen bedømmelse endnu

Kylling i karry

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Aftensmad
Portioner: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Karrysauce

  • 3 små løg
  • 150 g gulerod
  • 200 g blomkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 400 g kyllingebryst (maks. 10% fedt)
  • 1 tsk salt til stegning af kyllinge slices
  • 25 g smør
  • 2 tsk karrypulver
  • 1 terning grøntsagsbouillon + 3,5 dl vand
  • 4 dl minimælk
  • 1 tsk salt
  • lidt peber

Tilbehør og topping

  • 50 g forårsløg
  • 2 æbler
  • evt. peanuts (ikke regnet med i næringsindholdet)
  • 225 g hvide ris, rå

Fremgangsmåde

  • Start med at snitte løg og skær gulerod samt blomkål ud i mindre tern.
  • Varm nu en gryde op med smør og svits karry af.
  • Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege ved i 2 minutter.
  • Tilsæt mælk, vand og bouillonterning og lad grøntsagerne koge under låg i 20 minutter.
  • Skær imens kylling ud i tynde slices og steg dem på en pande med olie og salt.
  • Når grøntsagerne er blevet møre blendes de.
  • Tilsæt nu kylling til grøntsagssaucen og smag til med salt.
  • Skær æbler og forårsløg ud i små tern/skiver og kom dem i gryden eller server dem frisk på toppen.

Serveringsforslag

Skift evt. de hvide ris ud med blomkålsris og så vil du få denne fordeling af næringsstoffer i stedet:

Næringsindhold

Med blomkålsris: 
1413 kJ/ 338 kcal pr. portion
Protein 29g, kulhydrat 24g, kostfibre 6g, fedt 12g
Med hvide ris:
2087 kJ/ 499 kcal pr. portion
Protein 30g, kulhydrat 62g, kostfibre 5g, fedt 12g

Kostplan til vægttab

Denne opskrift er oprindeligt udviklet af min tidligere praktikant, Karen. Hun havde til opgave at udvikle opskrifter med få kalorier til min 4 ugers komplette kostplan – Bikiniklar. Fokus var at ramme omkring 500 kcal pr. portion, men uden at gå på kompromis med smagen. Det har hun ramt virkelig godt i denne opskrift, som er blevet en klar favorit blandt mange af mine klienter.

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge pigen i køkkenet på de sociale medier, hvor i finder opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0