Sandwichboller

Lækre hjemmelavede sandwichboller til sommerens picnic, strandture, rejser, cykelture osv. En sandwich smager bare bedre, når brødet er hjemmelavet synes jeg. De er super nemme at lave og fryse ned og gemme til en lækker frokost.

De er også gode efter, at de har været frosset ned. Den her opskrift giver 7 madpakkeboller, men det er ikke altid, at jeg kan spise dem inden for et par dage. Så kan det være, at jeg spiser 3 over et par dage og så fryser jeg resten ned. Så kan jeg lige tage dem op en dag, hvor jeg mangler en nem frokost

Kaloriemæssigt er de heller ikke så tunge og kan derfor sagtens indgå i en kost, hvor man også ønsker at sparre på kalorierne. Vil du gerne have hjælp til at tabe dig på en måde, hvor du ikke føler, at du er begrænset? Så kan et forløb hos mig være det rette valg. Her får du plads til lækre sandwich, øl med vennerne og meget mere.

Sandwichboller opskrift

Som du kan se i min sandwichboller opskrift, kan du enten bruge 400 g hvedemel eller erstatte 100 g med fuldkornsmel. Det er lidt forskelligt, hvad jeg selv gør. Hvis jeg føler, at jeg godt kunne bruge noget mere fuldkorn, så tager jeg lidt fuldkornsmel og ælter i. De bliver ikke meget grove af det, men der kommer lige lidt ekstra fuldkorn.

Ingen bedømmelse endnu

Sandwichboller

Forb. tid1 time 40 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid2 timer
Ret: Bagværk
Antal: 7 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 400 g hvedemel (eller 300g hvedemel + 100g fuldkornsmel)
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 35 g smør
  • 2 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • olivenolie (til pensling)
  • sesamfrø (til pynt)
  • havsalt/ flagesalt (til pynt)

Sådan gør du

  • Start med at opløse gæren i lunkent vand.
  • Smelt smøret i en gryde og rør forsigtigt sammen med vand og gær lidt af gangen.
  • Tilsæt honning, salt og mel og ælt godt sammen med en grydeske eller en røremaskine.
  • Dejen skal være for fugtig til at ælte med hænderne.
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt i 60 min.
  • Fordel 6-7 boller på en bageplade og lad bollerne hæve i yderligere 20 min, lunt og tildækket.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pensle eller dryp bollerne med olivenolie og drys med sesamfrø og flagesalt.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 20 min til de er let gyldne.

Serveringsforslag

Brug bollerne til lækre sandwich med pesto, hummus, mozarella, feldsalat, veggiepålæg, smøreost, grønt osv. Virkelig lækker frokost til picnic, arbejde eller rejsen ! 
 
Næringsindhold:
1029 kJ/ 245 kcal pr. sandwichbolle (ved 7 stk). 
Protein 7g, kulhydrat 42g, kostfibre 2g, fedt 5g

Madpakkeboller

De her sandwichboller er geniale at bruge til madpakken. Det er virkelig sjældent, at jeg selv laver en madpakke. Dog er de her klassiske madpakkeboller, da de holder sig friske – også selvom de ligger i et par timer i en taske.

Du kan fylde dem med lige, hvad du har lyst til. Jeg kan anbefale en god pesto, hummus eller flødeost. Så kan du komme lige det pålæg i, som du har i køleskabet.

Se også min opskrift på sandwich med hummus og mozzarella. I den opskrift skal du bruge min opskrift på grove sandwichboller. De er også virkelig gode, hvis du gerne vil have nogle mere grove madpakkeboller.

Hvis du godt vil peppe din sandwich lidt op, så kan du putte lidt syltede rødløg i.

10 kommentarer til “Sandwichboller

  1. Maria siger:

    Virkelig dejligt let og overskuelig opskrift.
    Har bagt bollerne to gange nu – ganske vist bliver de lidt fladere end på dine billeder, men rigtig gode og mættende boller, perfekt til madpakken 🙂 tak for en god opskrift. Helt sikkert en gemmer.

    • Pigen i Køkkenet siger:

      Tusind tak for en skøn kommentar ! Hvor er det dejligt at høre. De er også en stor favorit til madpakken herhjemme 🙂
      Rigtig dejlig dag 🙂

    • Pigen i Køkkenet siger:

      Hej Kenneth

      Det tænker jeg godt den kan, hvis du reducerer mængden af gær. Jeg har dog ikke prøvet, så det må komme an på et forsøg 🙂

  2. Hanne Greve siger:

    Hej Kathrine.

    Jeg er spændt på denne opskrift, for sandwichbollerne ser meget lækre ud.
    Former du bollerne, eller sætter du dem med et par skeer?

    • Pigen i Køkkenet siger:

      Hej Hanne

      Disse boller former jeg med lidt olie på hænderne, men dejen er ret flydende, så skeer ville også være fint 🙂

  3. Hans siger:

    5 stars
    Det er anden gang nu jeg skal bage disse fantastiske boller.
    De er nemme og ikke synderligt tidskrævende ognså smager den fantastisk, selv uden noget på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0