Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller

Frikadeller med kylling og grøntsager

Disse kyllingefrikadeller er lavet med en masse grøntsager for at give god smag, men med fokus på få kalorier. De indeholder godt med protein og mætter derfor også rigtig godt. Denne opskrift har jeg brugt i flere af mine kostplaner fx. til en lækker græsk bowle, som findes i min fleksible kostplan – tilbage til hverdagen.

Tilbehør til kyllingefrikadeller

Jeg bruger som ofte frikadellerne sammen med en salat, pasta/couscous/bulgur/quinoa og noget dressing. Af dressing eller dyppelse er jeg vild med at lave tzatiki, hummus, creme fraiche dressing og hjemmelavet pesto. På den måde kan du hurtigt have en lækker, sund og mættende frokost eller aftensmad klar på få minutter. Det kræver blot at der er lavet en portion kyllingefrikadeller klar til ugen. De kan sagtens holde sig på køl til ugens madpakke eller i fryseren i længere tid.

Sunde og nemme kyllingefrikadeller

Når du vælger at lave dine frikadeller med kylling i stedet for hakket oksekød og med en lav fedtprocent, så får du en mere fedtfattig og sund frikadelle. Derfor egner disse frikadeller sig særdeles godt til hverdagens sunde aftensmad og til madpakken. Frikadellerne indeholder kun 59 kcal. pr. stk og det er takket være min søde praktikant, Karen, som har været særlig opmærksom på at holde kalorierne nede i opskriften. Dette er primært grundet det lave fedtindhold i kyllingekødet, men også fordi de er lavet i ovnen i stedet for på panden i en masse olie. Frikadellerne er dog lige så lækre, saftige og smagfulde selvom de ikke har været på panden. En god måde at sparre på kalorierne er at tilberede i ovnen i stedet for på panden. Det giver ofte samme gode smag og så lugter hele hjemmet heller ikke af frikadeller. Det er samme metode vi har brugt til at lave lækker crispy kylling til denne opskrift på kyllingeburger.

Kyllingefrikadeller
Ingen bedømmelse endnu

Kyllingefrikadeller

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 16 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød (maks. 10% fedt)
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 squash
  • 1 stor gulerod
  • 1,5 tsk salt
  • lidt peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Start med at finhakke løg og riv squash samt gulerod.
  • Kom grøntsagerne op i en skål sammen med de resterende ingredienser og rør det sammen til en fars.
  • Form 16 frikadeller med en ske og fordel på en bageplade.
  • Bag frikadellerne i ovnen i 30 minutter – vend dem efter 15 minutter, så de får farve på begge sider.

Serveringsforslag

Server sammen med en frisk salat, tzatiki eller hummus og noget bulgur til en sund frokost eller aftensmad. 
 

Næringsindhold

248 kJ/ 59 kcal pr. frikadelle
Protein 7g, kulhydrat 3g, kostfibre 1g, fedt 2g

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge pigen i køkkenet på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0