Pita pizza med kartoffel

Pita pizza med kartoffel

Opskrift på pita pizza med kartoffel og rosmarin

Denne opskrift på pita pizza med kartoffel og rosmarin kan både laves med og uden bacon. For en vegetarisk version vil jeg anbefale grønkål eller rugbrødschips som topping i stedet for bacon. Pizzaerne kan spises både varme og kolde og kan derfor også nemt bruges til madpakken. Jeg bruger ofte pita brød, som kan købes færdige. Her kan jeg godt lide at vælge en variant, som er lidt større og lækrere end de helt klassiske. Det er også muligt at bage pitabrødene selv, men dette vil selvfølgelig forlænge tilberedningstiden en smule. En kartoffel pizza er også ofte kendt som den hvide pizza og kan være et fint supplement til den klassiske pizza med tomatsauce. Jeg har også lavet en opskrift på græske pita pizzaer, som du kan se her!

Nem og kalorielet aftensmad på 20 min.

Har du ikke tid til at stå i køkkenet i flere timer, så er denne opskrift helt perfekt! Du kan nemlig på 20 minutter have aftensmad klar til hele familien. Pita pizzaerne smager helt fantastisk og kan laves meget nemt og hurtigt. Jeg er helt vild med denne variant med kartoffel, rosmarin og bacon. Det smager fuldstændig, som en kartoffelpizza skal! For at sparre lidt på kalorierne har jeg til denne opskrift brugt Philadelphia light i stedet for mascarpone og en revet mozarella med lidt færre kalorier. Det kan man ikke smage overhovedet.

Tilbehør til pita pizza

Som tilbehør til disse pita pizzaer vil det være oplagt med en frisk lækker grøn salat. Det kan blot være en helt simpel udgave med lidt salat, agurk, tomat, peberfrugt, feta og evt. lidt dressing eller creme fraiche. Det er dog ikke nødvendigt med tilbehør, hvis pizzaerne skal bruges i madpakken eller til køreturen og blot fungere som et lækkert og mættende mellemmåltid eller frokost.

Pita pizza med kartoffel
Ingen bedømmelse endnu

Pita pizza med kartoffel

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 1 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1/2 pitabrød
  • 20 g philadelphia light
  • 50 g rå kartoffel i tynde skiver
  • 25 g revet mozarella 13-15%
  • 1 tsk grøn pesto
  • frisk rosmarin
  • salt og peber
  • 10 g stegt kalkunbacon (15/17g før tilberedning)

Sådan gør du

  • Start med at skære pitabrødet over i halve.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Steg kalkunbaconen på en tør pande (ikke helt sprød, da den også skal i ovnen).
  • Fordel philadelphia på det halve pitabrød.
  • Skræl og skær kartoffel i tynde skiver og fordel på pitabrødet ovenpå smøreosten.
  • Fordel revet ost oven på kartoflerne og top med pesto, rosmarin og salt og peber.
  • Til sidst toppes med kalkunbacon.
  • Bag i ovnen til osten er smeltet og let gylden ca. 10 min.

Serveringsforslag

Server sammen med en frisk salat enten til frokost eller aftensmad. Opskriften er med vilje kun lavet til en enkelt pitapizza på 1/2 pitabrød, således at den kan ganges op til det ønskede antal.

 

Næringsindhold

1193 kJ/ 284 kcal pr. stk. 
Protein 17g, kulhydrat 32g, kostfibre 2g, fedt 9g

Kostplan til vægttab

Denne opskrift er udviklet til min 4 ugers komplette kostplan – Bikiniklar, som indeholder madplaner og indkøbslister til 4 uger på kostplan. Kostplanen er til vægttab og indeholder 1600 kcal inkl. en ugentlig buffer til fredags slik og bagværk.

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0