Tarteletter uden kød
De her lækre tarteletter uden kød har jeg længe gerne ville lave en opskrift på. Første gang jeg lavede opskriften var sidste år til påske, hvor dette var mit bidrag til en af årets påskefrokoster. Den dag havde jeg lidt travlt og fik aldrig skrevet opskriften ned eller taget nogle ordentlige billeder, men det har jeg gjort nu! Tarteletterne indeholder ingen kød, men i stedet grønne og hvide asparges, samt svampe.
Saucen er lavet på smør, mel, letmælk og kogevand/bouillonvand fra de grønne asparges. Svampene har jeg stegt kort på panden med lidt smør og soya inden jeg blandende dem i saucen.
Vegetariske tarteletter
Selvom opskriften er vegetarisk, så har disse tarteletter den helt klassiske smag bare uden kødet. For at gøre opskriften lidt mere moderne har jeg tilføjet lidt revet parmesan og citronskal på toppen. Det giver både et rigtig fint udtryk til servering, men også en virkelig god smag. I denne variant kommer du ikke til at savne kødet.
Hvor mange kalorier er der i tarteletter?
I denne her opskrift indeholder hver tartelet 223 kcal og 5g protein. Jeg har her brugt luksus tarteletter (skaller) og det kan man jo gøre, som man selv synes. Hvis du synes det er lidt svært at finde ud af hvor mange kalorier du kan spise, så kan bruge min guide til at regne det ud selv lige her!
Vegetar tarteletter
Ingredienser
- 10 stk tartelet skaller
- 250 g grønne asparges
- 1 terning grøntsagsbouillon (1 terning + 5 dl vand)
- 1 glas hvide asparges i lage (ca. 200g drænet vægt)
Svampene
- 200 g brune svampe el. champignon
- 20 g smør
- 1 spsk soya
Saucen
- 40 g hvedemel
- 40 g smør
- 2 dl letmælk
- 2,5 dl bouillonvand (asparges)
- salt og peber
Topping
- 20 g revet parmesan
- 1-2 tsk revet citronskal
Sådan gør du
- Start med at snitte de grønne og hvide asparges i små stykker (fjern enderne fra de grønne).
- Sæt 5 dl vand over at koge i en gryde sammen med 1 bouillon terning.
- Snit svampe i mindre stykker og steg på en varm pande med lidt smør.
- Tilsæt lidt soya til svampene og tag dem af varmen efter ca. 5 min.
- Kog de grønne asparges i bouillonvandet i ca. 5 min (gem kogevandet).
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft til tartelet skallerne.
- Brug gryden fra svampene til at smelte noget smør og tilsæt så melet. Pisk godt sammen til en smørbolle og tilsæt derefter langsomt bouillonvandet (2,5 dl) og mælken (2 dl) mens der piskes.
- Når saucen har den ønskede konsistens tilsættes grønne asparges, de hvide asparges (drænet) og svampene.
- Smag til med salt og peber.
- Lun skallerne i ovnen i 5-10 min.
- Server med lidt revet parmesan og citronskal på toppen.
Serveringsforslag
Næringsindhold
937 kJ/ 223 kcal pr. stk Protein 5g, kulhydrat 18g, kostfibre 2g, fedt 15gHvor mange kalorier er der i et påskeæg?
Du undrer dig måske over hvor mange kalorier der findes i et påskeæg, karrysild, æggesalat, påskechokolade, påskeskum, påske desserter osv. Det får du svar på i min nye: mini påske e-bog, som du kan downloade helt gratis nu. Den indeholder også 3 lækre opskrifter, hvoraf 2 af dem er helt nye og kun findes i e-bogen. Download e-bogen ved at signe dig op til mit nyhedsbrev lige her.
Virkelig hurtig, enkel og lækker opskrift!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din feedback 🙏🏼🥰