Dulce de leche

Jeg elsker dulce de leche ovenpå min grød, skyr/yoghurt, frugt til mellemmåltid eller ovenpå en lækker brownie. Mulighederne er mange. Jeg tænker på at prøve det i mine cookies på et tidspunkt og jeg har også brugt det i nogle fastelavnsboller, som ligger her på bloggen. Det smager bare skønt og så er det jo simpelthen så nemt at lave, hvis man har nogle timer derhjemme.

Skynd jer at få lavet en portion. Jeg gemmer det i mine WECK glas i ca. 1-1,5 uge på køl.

En af de lækreste toppings, hvis i spørger mig !

Ingen bedømmelse endnu

Dulce de leche med flagesalt

Forb. tid2 timer 30 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid2 timer 40 minutter
Ret: Morgenmad
Antal: 12 Portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 tsk flagesalt

Sådan gør du

  • Start med at sætte vand over at koge i en gryde.
  • Fjern etikketen fra dåsen så den er helt sølvgrå og kom den i gryden når vandet koger (dåsen skal være helt eller næsten dækket af vandet).
  • Lad dåsen koge i vandet i ca.2,5 time.
  • Tag dåsen op af vandet og skyl den under koldt vand.
  • Åben dåsen og kom indholdet over i en skål.
  • Rør karamellen godt sammen til en mere cremet konsistens.
  • Tilsæt flagesalt og rør sammen.
  • Hæld på en lufttæt beholder og opbevar i køleskabet.

Serveringsforslag

Server ovenpå grød, yoghurt, frugt, kage eller hvad du kunne forestille dig.
NB: for tyndere, mere flydende konsistens kog i kortere tid ca.2 timer. 
 
Næringsindhold:
97 kcal og 3g protein pr. portion (30g) 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0