Dulce de leche med flagesalt
Jeg elsker dulce de leche ovenpå min grød, skyr/yoghurt, frugt til mellemmåltid eller ovenpå en lækker brownie, mulighederne er mange. Jeg tænker på at prøve det i mine cookies på et tidspunkt og jeg har også brugt det i mine fastelavnsboller, som ligger her på bloggen. Det smager bare skønt og så er det jo simpelthen så nemt at lave, hvis man har nogle timer derhjemme.
Dulce de leche opskrift
Jeg har lavet en nem og simpel opskrift til jer herunder. Billederne illustrerer også hvordan jeg laver min dulce de leche. Hvis i også kan lide grød om morgenen så vil i helt sikkert elske min opskrift på grød med æble, mandler og karamel. Hvis i ikke synes om saltkaramel så kan den fint laves uden flagesalt.
Opbevaring af dulce de leche
Skynd jer at få lavet en portion. Jeg gemmer det i mine WECK glas i ca. 1-1,5 uge på køl. En af de lækreste toppings, hvis i spørger mig !
Dulce de leche dåse
Du kan også vælge at købe din dulce de leche færdiglavet på dåse. Det sparer dig noget tid og gør det endnu nemmere og hurtigere at have den lækre topping klar.
Dulce de leche med flagesalt
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
- 2 tsk flagesalt
Sådan gør du
- Start med at sætte vand over at koge i en gryde.
- Fjern etikketen fra dåsen så den er helt sølvgrå og kom den i gryden når vandet koger (dåsen skal være helt eller næsten dækket af vandet).
- Lad dåsen koge i vandet i ca.2,5 time.
- Tag dåsen op af vandet og skyl den under koldt vand.
- Åben dåsen og kom indholdet over i en skål.
- Rør karamellen godt sammen til en mere cremet konsistens.
- Tilsæt flagesalt og rør sammen.
- Hæld på en lufttæt beholder og opbevar i køleskabet.
Serveringsforslag
Næringsindhold
97 kcal og 3g protein pr. portion (30g)Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.