Overnight oat har aldrig rigtig været noget for mig. Jeg har set flere lave det og prøvet flere gange selv, men uden succes. Det bliver nok aldrig en af mine favoritter. Jeg synes dog alligevel at det er en super nem og god morgenmad når man ikke har så meget tid om morgenen eller skal have sin morgenmad med på farten. Og så mætter grød også bare virkelig godt. Derfor har jeg nu fået udviklet denne opskrift som jeg synes smager godt og som jeg faktisk nyder til morgenmad. Den er nem og kræver ikke så mange ingredienser.
Overnight oat
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 20 g bygflager (el. havregryn)
- 15 g chiafrø
- 200 g vaniljeskyr
- 50 g hindbær
Topping
- 50-70 g friske bær/frugt
Sådan gør du
- This is one step of the instructions.Bland alle ingredienser sammen i en bøtte/glas med låg. Rør det godt sammen.
- Stil på køl natten over. Om morgenen toppes grøden med frisk frugt/bær og nydes kold.
Serveringsforslag
Server til morgenmad med lækker topping eller til brunch bordet i mindre portioner i små glad med granola og friske bær evt. lidt honning/sirup/zero topping.
Grøden kan med fordel deles op i 2 portioner for at fordele morgenmaden lidt over formidagen, da den mætter godt.
Næringshold:
1260 kJ/ 300 kcal pr. portion portion inkl. topping.
Protein 26g, kulhydrat 28g, kostfibre 13g, fedt 7g
Skriv et svar