Pandekager med ricotta og citron

Ideen til de her pandekager opstod ret tilfældigt ud af det blå. Jeg elsker pandekager, ricotta og citron og derfor måtte jeg da lave denne opskrift. Det var i virkeligheden super nemt, da første omgang bare blev super god og helt perfekt! Det er en af de bedste opskrifter jeg længe har lavet. Den fungerer bare og jeg ved det kommer til at blive en fast genganger. De kommer også straks på alle mine kostplaner til dem af mine klienter der elsker pandekager, ricotta og citron lige så meget som mig!

Måske kan du også godt lide mine proteinpandekager med banan, blåbær og chokolade.

5 ud af 2 stemmer

Pandekager med ricotta og citron

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: mellemmåltid, Morgenmad
Antal: 8 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 1 stk citron (citronskal heraf)
  • 125 g ricotta (den fra Galbani, se billede)
  • 75 g hvedemel
  • 25 g havregryn (jeg brugte grovvalsede)
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • 1 stk æg
  • 1 dl havredrik (almindelig mælk kan også bruges)
  • kokosolie (til at stege i)

Sådan gør du

  • Start med at blande hvedemel, havregryn, salt, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Pisk sammen med havredrik, æg, revet citronskal og ricotta (det skal være tykt).
  • kom lidt kokosolie på en pande og fordel pandekagerne.
  • Steg indtil de er gyldne på begge sider ved middel varme.

Serveringsforslag

Server med ricotta blandet med citronsaft og vaniljesukker + friske blåbær. Til enten morgenmad, dessert eller mellemmåltid.

 

Næringsindhold

378 kJ/ 90 kcal pr. pandekage
Protein 3g, kulhydrat 12g, kostfibre 1g, fedt 3g
1 portion med 3 pandekager, 35g ricotta rørt med 1 tsk vaniljesukker og 1 tsk citronsaft + 30g friske blåbær = 356 kcal (se billede herunder)

5 kommentarer til “Pandekager med ricotta og citron

  1. Elisabeth siger:

    5 stars
    Uhh, de er lækre! Havde lige en rest ricotta, så den perfekte anledning. Min søn har også godkendt dem 🙂

  2. Halina Tsiurpita Christensen siger:

    Hvis I vil gøre dem mere cremede, så put 150g ricotta + 30g mel + 1 æg + sukker efter smag og måske lidt frosne solbær/hindbær. De minder mig meget om de ukrainske Syrnyky fra mit barndom 🤤

5 from 2 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0