Fastelavnsboller med æblekompot og vaniljecreme

Nu nærmer vi os fastelavn og ligesom alle andre madbloggere så har jeg selvfølgelig også samlet en opskrift på de lækreste fastelavnsboller til jer.

Denne udgave er lavet med fødselsdagsboller med æblekompot og vaniljecreme i midten. Ovenpå er der glasur og tørrede æblestykker. Hvis man ønsker kan man også komme en klat dulce de leche i midten. Det er bestemt ikke dårligt!

Jeg er kæmpe fan af at blande frugt ind i mit bagværk og det har jeg selvfølgelig også gjort her. Jeg synes det tilføjer noget syrligt, som klæder det søde køkken virkelig godt.

De her fastelavnsboller er nogle tunge basser, men jeg er kæmpe fortaler for, at man husker at give sig selv lov til at nyde den mad og de søde sager der hører til årets højtider.

Hvis man ikke har brug for 16 fastelavnsboller kan man sagtens lave en 1/2 portion vaniljecreme og æblekompot i stedet til 8 fastelavnsboller og spise de resterende boller til morgenmad eller fryse dem ned.

Fastelavnsbollerne kan holde sig 1 dag på frys. Alternativt kan man bage bollerne på forhånd, lave æblekompotten og den første del af vaniljecremen (uden flødeskum) i forvejen og vente med at samle bollerne til lige inden de skal serveres.

Ingen bedømmelse endnu

Fastelavnsboller

Forb. tid1 time
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: Dessert
Antal: 16 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Fødselsdagsboller

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 150 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 3 stk æg (1 til pensling)
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt

Vaniljecreme

  • 2 stk æg
  • 2 stk æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 2 spsk maizenamel
  • 1/2 L mælk
  • 1 stk vaniljestang (eller 4-6 spsk vaniljesukker)
  • 1/2 L piskefløde

Æblekompot

  • 6 stk æbler
  • 1 dl vand
  • 3 tsk vaniljepulver
  • 5 dråber easis perfekt sød

Glasur og pynt

  • flormelis
  • vand
  • evt. lidt rød frugtfarve
  • tørrede æbletern

Sådan gør du

Fødselsdagsboller

  • Smelt smøret i en gryde.
  • Når smøret er smeltet blandes mælken i gryden og det hældes over i en anden skål sammen med gæren.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt æg, sukker og salt og rør godt rundt.
  • Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen godt sammen (den skal være meget klæbrig).
  • Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 30 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom godt med mel på hænderne og form 16 boller af dejen.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket i yderligere 45 min.
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag i ovnen i 10-12 min.

Vaniljecreme

  • Pisk æg, æggeblommer, sukker og maizenamel sammen i en skål
  • Giv mælken et hurtigt opkog i en gryde sammen med vaniljen.
  • Hæld mælken sammen med æggene og bland sammen.
  • Kom nu hele blandingen tilbage i gryden og pisk grundigt ved middel varme indtil cremen bliver tyk og blank (pas på med ikke at piske for længe så cremen skiller).
  • Lad cremen køle af i en kold skål og rør jævnligt i den mens den køler.
  • Når cremen er kølet helt af piskes fløden til flødeskum, som forsigtigt vendes sammen med vaniljecremen.
  • TIP: vend friske bær i vaniljecremen hvis du ønsker.

Æblekompot

  • Skær æblerne ud i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med vand, vaniljepulver og Easis perfekt sød.
  • Lad det hele koge sammen i en gryde med låg ved middel varme i ca. 15-20 min. indtil æblerne er bløde.
  • Blend æblerne med en stavblender til den ønskede konsistens.
  • Lad æblekompotten køle af i et koldt glas.

Glasur og pynt

  • Bland flormelis, frugtfarve og en lille smule kogende vand sammen i en skål til en tyk glasur.

Fastelavnsboller

  • Skær bollerne over på midten og fordel glasuren over den ene halvdel af hver bolle.
  • Drys med tørrede æbletern inden glasuren tørrer.
  • Kom æblekompot på den nederste bolle og fyld og med vaniljecreme ovenpå.
  • Luk bollen sammen med den øverste halvdel med glasur og pynt på.
  • Server med det samme for gæster.

Serveringsforslag

Server for gæster sammen med the og kaffe. Kan både laves med friske bær i vaniljecremen eller en klat dulce de leche i midten. 
 
Næringsindhold 
1554 kJ/ 370 kcal pr. stk. 
Protein 7,1g, kulhydrat 35,5g, kostfibre 2,2g, fedt 22g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0