Det her må være en af mine foretrukne morgenmåltider når efteråret og de kolde morgener nærmer sig. Jeg elsker grød og alt hvad der kan serveres i en skål og nydes under dynen eller et tæppe. Denne her grød er en sand klassiker, men jeg synes altså det er en af de bedste. Selvom den ser utrolig syndig ud, så kan den sagtens laves uden for mange kalorier og med en god portion protein.
Overnight oat
Grøden kan også sagtens laves som en overnight grød, som kan gemmes i køleskabet og tages med på farten dagen efter. Grøden smager dejligt også kold og er derfor super nem at gøre klar dagen før.
Nem grød med æble, mandler og karamel
Har man ikke tid til at lave æblekompot eller dulce de leche kan man vælge den sidste grød. Den er meget nem og hurtig at lave. Har man dog lavet æblekompot eller dulce de leche så holder det i køleskabet til flere dage og så er det super nemt og lækkert. Dulce de leche kan også bruges i kaffen i stedet for sirup. Så godt! Velbekommen.
Grød med æble, mandler og karamel
Ingredienser
Grød med æble, saltede mandler og dulce de leche
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 15 g proteinpulver (jeg bruger whey100 vanilje)
- 1 stk æble
- 15 g saltede mandler (se link til opskrift under serveringsforslag)
- 25 g dulce de leche (se hvordan det laves under fremgangsmåde)
Grød med æblekompot, dulce de leche og saltede mandler
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 dl quinoaflager (Jeg har brugt dem fra urtekram købt på nemlig.com)
- 2 dl vand
- 15 g proteinpulver (whey100 vanilje)
- 0,5 stk æble
- 15 g saltede mandler
- 75 g æblekompot (se link til opskrift under serveringsforslag).
- 25 g dulce de leche
Grød med æble, mandler og zero topping
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand
- 15 g proteinpulver (whey100 vanilje eller salted caramel)
- 1 stk æble
- 15 g mandler
- 2 tsk sukrin gold (købes i Føtex og Matas
- 1 tsk kanel
- 15 g zero topping salted caramel (Fra bodylab)
Sådan gør du
Dulce de leche
- Dulce de leche tager 2,5 time at lave og skal derfor forberedes først.
- Til dulce de leche skal der bruges en dåse kondenseret mælk.
- Start med at fjerne mærkatet fra dåsen så den er helt grå/sølv.
- Sæt en gryde i kog med vand og kom dåsen i gryden når vandet koger (vandet skal næsten dække hele dåsen).
- Skru ned for varmen og lad vandet småkoge i 2,5 time under låg med dåsen i.
- Efter 2,5 time tages dåsen op af vandet og under koldt vand.
- Åben dåsen og rør karamellen godt rundt (tilsæt evt. flagesalt).
- Kom karamellen på et lufttæt glas og gem det i køleskabet til morgenmaden.
Grød med æble, saltede mandler og dulce de leche
- Start med at komme havregryn, vand, proteinpulver og 0,5 revet æble i en gryde.
- Lad det simre ved middel varme indtil grøden får den ønskede konsistens.
- Skær 0,5 æble i små tern.
- Kom den varme grød i en skål og top med æbletern, dulce de leche og saltede mandler (mandler uden salt kan også bruges).
Grød med æblekompot, dulce de leche og saltede mandler
- Bland quinoaflager, havregryn, proteinpulver, 0,5 revet æble og vand i en gryde.
- Lad grøden simre ved middel varme indtil den får den ønskede konsistens.
- Top med æblekompot, saltede mandler og dulce de leche.
Grød med æble, mandler og zero topping
- Hak mandler og kom i en lille skål af sølvpapir sammen med sukrin gold og kanel.
- Kom mandlerne i ovnen i 5 min på grill.
- Imens blandes havregryn, proteinpulver, 0,5 revet æble og vand i en gryde.
- Lad grøden simre ved middel varme indtil den har den ønskede konsistens.
- Hak 0,5 æble i små tern.
- Top grøden med mandler, æbletern og zero topping.
Serveringsforslag
Næringsindhold
Grød med æble, saltede mandler og dulce de leche 1651 kJ/ 393 kcal Protein 20,7g, kulhydrat 45,9g, kostfibre 7,5g, fedt 12,2g. Grød med æblekompot, dulce de leche og saltede mandler 1529 kJ/ 364 kcal Protein 19,3g, kulhydrat 42,1g, kostfibre 9,2g, fedt 11,3g. Grød med æble, mandler og zero topping 1533 kJ/ 365 kcal Protein 19,6g, kulhydrat 54,2g, kostfibre 10,1g, fedt 11,2g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.