Rasmus Klump pandekager

De her pandekager minder mig så meget om min barndom. Opskriften er ikke min egen, men den der stod på mit Rasmus Klump forklæde, som jeg brugte da jeg var lille. Det var altid denne opskrift vi brugte når vi skulle have pandekager og derfor er det bare den bedste, hvis i spørger mig.

Pandekager er virkelig noget jeg forbinder med hygge og ofte med familietid. Jeg synes også pandekager hænger godt sammen med efterår og kolde dage, hvor man passende kan bruge tiden indenfor på pandekager, varm kakao og filmhygge.

Jeg håber i vil elske opskriften lige så meget som jeg gør. I kender den måske allerede, men her får i den fra mig og med næringsberegninger.

Ingen bedømmelse endnu

Pandekager

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Dessert
Antal: 10 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 3 stk æg
  • 500 g havredrik (eller almindelig mælk)
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 60 g smør (1/2 til dejen og 1/2 til panden)

Sådan gør du

  • Start med at smelte halvdelen af smøret på en pande.
  • Pisk alle ingredienserne sammen med en elpisker og tilsæt det smeltede smør.
  • Steg pandekagerne gyldne på hver side ved middel varme i resten af smøret.

Serveringsforslag

Server med marmelade og sukker for den klassiske udgave, med is for luksusudgaven eller med æblekompot og karamel for efterårsudgaven. Jeg er vild med alle tre udgaver!
Varm kakao ved siden af er også altid en god ide.
Dagen efter kan de nydes kolde med smør og sukker. Det smager fantastisk!

 

Næringsindhold

Ved 10 pandekager:
672 kJ/160 kcal pr. stk
Protein 3,9g, kulhydrat 19,1g, kostfibre 1,1g, fedt 7,3g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0