Vegansk risengrød med kanelsmør

vegansk risengrød

Opskrift på vegansk risengrød

Som de fleste nok ved så er jeg ikke veganer, men jeg synes der findes rigtig mange lækre veganske opskrifter og produkter på markedet.

Denne opskrift stammer fra en aften, hvor jeg fik vegansk risengrød hos Nicecream på Elmegade en sen aften, hvor det regnede sammen med min søster. Det var alligevel virkelig hyggeligt og risengrøden smagte fantastisk. Jeg har længe forsøgt mig med at lave en vegansk risengrød selv, men jeg synes den blev kedelig og klæg hver gang jeg prøvede at lave den.

Risengrød med kokosmælk og risdrik

Endelig har jeg knækket koden og jeg synes selv jeg har ramt samme smag, som jeg oplevede den aften med min søster. Denne her risengrød smager simpelthen så lækker og cremet. Hemmeligheden bag er en kombi af risdrik og kokosmælk, prøv det!

Selvom jeg elsker risengrød på sødmælk, så vælger jeg ofte denne variant bare fordi jeg synes den smager så godt. Hvad synes i? Du kan bruge resterne til at lave de her lækre klatkager.

vegansk risengrød
Ingen bedømmelse endnu

Vegansk risengrød

Tilb. tid45 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost, Morgenmad
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

Risengrød

  • 5 tsk kokosolie
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 2 dl grødris
  • 6 dl risdrik (jeg bruger den fra Naturli)
  • 2 dåser kokosmælk (ikke light)

Kanelsmør

  • 50 g smørbar (fra Naturli)
  • 15 g brun farin
  • 0,5-1 tsk kardemomme
  • 3 tsk kanel

Sådan gør du

  • Start med at komme kokosolie i en stor gryde sammen med grødris og risdrik.
  • Lad det få et hurtigt opkog og kom derefter vaniljesukker og kokosmælk i gryden og lad det simre ved middel varme under omrøring i ca. 35-45 min.
  • Imens grøden simre forberedes kanelsmøret.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål og sæt på køl indtil grøden er færdig.
  • Server grøden varm med en 15g kanelsmør

Serveringsforslag

Server til morgenmad, frokost eller aftensmad. Hvornår kan man ikke spise risengrød?

 

Næringsindhold

3003 kJ/ 715 kcal pr. portion (300g færdig risengrød + 15g kanelsmør)
Protein 6,5g, kulhydrat 62,4g, kostfibre 1,1g, fedt 48,5g.

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, rutiner, træning og kost. Du kan følge pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.

2 kommentarer til “Vegansk risengrød med kanelsmør

  1. Emily siger:

    Har længe ledt efter en god vegansk risengrødsopskrift, og den her virker så lækker med kanelsmør. Hvilken kokosmælk har du brugt? 🙂

    • Pigen i Køkkenet siger:

      Den er så god! Klart min yndlings. Jeg har brugt en helt almindelig på dåse fra fakta, den der hedder 365 økologi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0