Halloumi er en god kilde til protein, hvis man ikke spiser kød eller ønsker flere vegetariske retter i sin kost. Det smager super lækkert og kan bruges til mange opskrifter. Til denne opskrift brugte jeg halloumi, som jeg havde tilovers fra halloumiburger med paneret og friteret halloumi i stedet for en bøf med kylling eller hakket oksekød.
Hvis jeg skal gøre min simpel og lækker så planlægger jeg min aftensmad med udgangspunkt i forskellige bowls. Derefter handler jeg forskellige proteindele (tempeh, hallouimi, laks, feta osv), grøntsager og måske ris/pasta/bulgur/coucous, samt lækker dressing. På den måde kan jeg variere min aftensmad på en nem og lækker måde.
Hvis du godt kan lide denne bowl, så kan du måske også godt lide min veganske burger.
Halloumibowl
Ingredienser
- 100 g halloumi (grillost)
- 25 g salat
- 65 g agurk
- 70 g tomat
- 40 g peberfrugt
- 45 g sukkerærter
- 70 g blomkål
- revet citronskal
- 30 g syltede rødløg (eller friske)
- 35 g mango og chili dressing (købt i føtex)
- olivenolie til panden
Sådan gør du
- Snit alle grøntsager og fordel i en skål.
- Skær blomkål i tynde skiver og steg på en pande i lidt olie med citronskal over.
- skær halloumi i tynde skiver og steg på panden efter blomkålen.
- Top grøntsagerne med syltede rødløg, stegt blomkål, halloumi og dressing.