• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Pigen i Køkkenet

  • Hjem
  • Om Pigen i Køkkenet
  • Forløb og kostplaner
  • E-bog
  • Opskrifter
    • Morgenmad
    • Frokost
    • Aftensmad
    • Drikke
    • Bagværk
    • Sundere søde sager og snacks
    • Sød weekend
  • Gør det selv

Veganske burgere

juni 24, 2020 by Pigen i Køkkenet 3 Comments

Veganske burgere er en lidt ny ting for mig, da jeg jo ikke er veganer. Jeg synes dog at den verden er utrolig spændende og der findes et hav af gode erstatningsprodukter på markedet, som jeg elsker at bruge i min madlavning.

Disse burgere kom til verden da jeg blev kontaktet af Jalm&B, som for nylig har lanceret en ny vegansk brioche burgerbolle og de smager sååå godt!

Opskriften er både til veganske cheeseburgere og veganske fiskeburgere. Jeg er allermest til cheeseburgeren, men jeg synes også fiskeburgeren blev rigtig god. Jeg er meget imponeret over begge typer køderstatninger og ikke mindst osten, som jeg ellers var lidt skeptisk overfor. Den smager fuldstændig som almindelig ost. Meget imponerende.

Den veganske mayo har jeg heller ikke en finger at sætte på. Super god og jeg kunne dårligt smage forskel.

Det skal siges at lige præcis disse veganske varianter er nogle jeg har nøje udvalgt efter anbefalinger og jeg vil derfor anbefale at man prøver at finde de helt samme, da det ikke er alle veganske produkter på markedet jeg synes er lige gode.

Alt i alt er jeg nu stor fan af veganske burgere og det er absolut ikke sidste gang jeg har fået disse. Det gode ved dem er, at de også kan laves på grillen til de hyggelige sommeraftener sammen med vennerne.

Udskriv

Veganske burgere

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Antal: 4 burgere

Ingredienser

  • 4 stk veganske brioche burgerboller (Jalm&B – kan købes i Irma)
  • 2 stk plantebøffer (Beyond meat – kan købes i Fakta og Irma)
  • 2 stk fishy burger (Naturli – kan købes i Føtex og i Fakta)
  • 4 skiver plantebaseret ost (Spir – kan købes i Netto)
  • 40 g rucola
  • 180 g vegansk mayo (Darna – kan købes i Lidl)

Avocado relish

  • 2 stk avocado
  • 15 stk cherrytomat
  • 1/4 stk rødløg
  • 2 tsk citronsaft

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Varm en pande op med lidt olivenolie og kom de frosne burgerbøffer fra Beyond meat på panden.
  • Lad bøfferne få farve på begge sider og kom dem derefter i ovnen i ca. 10-15 min.
  • Snit rødløg og tomater helt fint og bland sammen med most avocado i en skål med lidt citronsaft.
  • Skyl rucola og kom i en skål.
  • Varm panden op igen og kom de to fishy burgere på panden med lidt olivenolie.
  • Lad dem stege et par minutter på hver side mens burgerbollerne er i ovnen eller vendes på panden i et par minutter.
  • Saml burgerne ved at smøre 1/4 af mayonnaisen på hver burger, rucola, bøf, ost og avocado relish.
  • TIP: Plantebøffer, fishy burger og burgerboller kan alle laves på grillen til de varme sommeraftener.

Serveringsforslag

Server på en lækker sommeraften sammen med venner eller familie. 
Burgerne kan sagtens pakkes i noget staniol og gemmes til frokosten eller picnic dagen efter. 
 
Næringsindhold:
Vegansk cheeseburger: 3526 kJ/ 840 kcal pr. burger.
Protein 27,6g, kulhydrat 51,3g, kostfibre 5,1g, fedt 57,7g.
 
Vegansk fiskeburger: 2949 kJ / 702 kcal pr. burger.
Protein 13g, kulhydrat 55,6g, kostfibre 8,5g, fedt 46,3g.
 

Filed Under: Aftensmad

Previous Post: « 2 slags kaloriefattige iskaffe
Next Post: Blandet sommersalat med like chickenbites »

Reader Interactions

Comments

  1. Amanda

    november 11, 2020 at 3:37 pm

    Hej! Har netop købt fishy burgers og kan forstå de også kan varmes i ovnen, tænker man så kan spare olien væk, har du prøvet det? I så fald, hvad synes du om resultatet og hvor længe gav du dem?? Glæder mig meget til at prøve dem!

    Svar
    • Pigen i Køkkenet

      december 4, 2020 at 8:14 am

      Hej Amanda.
      Det tænker jeg sagtens man kan. Jeg har faktisk kun lavet dem på panden, så jeg ved ikke præcis hvor længe de skal have.
      God fornøjelse 🙂

      Svar
    • Pigen i Køkkenet

      december 4, 2020 at 8:15 am

      Og undskyld mange gange for mit sene svar. Jeg håber du fandt ud af det.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primary Sidebar

Pigen i Køkkenet

Jeg hedder Kathrine og det er mig der er pigen i køkkenet. Denne blog er mit lille hjertebarn og jeg håber i vil tage godt imod den. Den indeholder alle de opskrifter jeg bruger i min sunde hverdag og i min søde weekend. Læs mere→

Seneste Indlæg

Gammeldags æblekage til morgenmad

oktober 27, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Overnight oat

oktober 27, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

E-bog: Kostplan 1500 kcal pescetar 149 kr.

september 26, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Græsk pita pizza

maj 22, 2022 By Pigen i Køkkenet Leave a Comment

Favoritter

Citronvafler

Mango og banan smoothie

Jordbær og banan smoothie

Chiagrød med chocomousse og kiwi

Footer

Instagram

pigenikoekkenet

Kathrine | Klinisk diætist
Instagram post 17940250925565254 Mine klienter 🤍

👉🏼 Find flere beskeder fra mine klienter under mit highlight: mine klienter. Her ligger både svære og skønne opdateringer, som de fleste af os kan genkende os selv i🙏🏼

#forløb#diætist#citat#udtalelser#onlineforløb#madplan#kostplan#vægttab#livsstilændring#forandring#madro
Instagram post 17999237071610089 Lav morgenmad med mig fra min e-bog 🌸

360 kcal og 20g protein ⭐️

👉🏼 Min e-bog indeholder bl.a en kostplan på 1500 kcal med 5 måltider. Til hvert måltid er der 4 forskellige valgmuligheder med opskrifter til🤗 Mellemmåltiderne er simple, nemme og lækre. Her er der lidt flere valgmuligheder🥰🍇

Du får også hjælp til hvordan du kan have en buffer med lidt ekstra kalorier til weekenden og lidt ekstra gode råd til målsætning, motion osv🤗
📔 E-bogen kan bestilles via mail eller ved at sende mig en besked her🙏🏼 Den koster 149 kr. ✨
Instagram post 18266310709187623 Indkøbs haul 🌱

Alt er købt i Netto for 290 kr. Disse videoer laver jeg og deler hver gang jeg har handlet inde på min tik tok med samme navn🥰🌸

👉🏼 Så hvis i bliver lige så inspireret af disse videoer som jeg, så hop ind og følg med på tik tok 😍🤗
Instagram post 18037968769419438 Hvilken tallerken ville i vælge?😍

Ca.400 kcal på begge tallerkener ⭐️

Fastelavnsbolle eller frokost? Kalorierne er ens, men næringsindholdet er selvfølgelig forskelligt 😊

Tallerken 1
• Sandwichbolle med philadelphia, pålæg og spinat + gulerødder

Tallerken 2
• Fastelavnsbolle 

Personligt vælger jeg oftest tallerken 1, men på denne tid af året bliver det også til tallerken 2 en gang imellem. Så er jeg ekstra opmærksom på at få vitaminer, mineraler og protein til dagens andre måltider🌱
Instagram post 17971276451028397 Skyl frugt og grønt, så er det nemmere at få spist🥰🤗🍇
Instagram post 18014196292503677 Fastelavnsboller med hindbær og ekstra creme 😍🌸💕💛

388 kcal og 7g protein ⭐️

Der findes såå mange lækre fastelavnsboller rundt i de forskellige bagerier i København, men der er nu noget helt særligt ved at bage sine egne 🥰

Jeg har øvet mig længe og prøvet mig frem med forskellige metoder for at finde den rette opskrift. Wienerudgaven holder jeg mig fra og køber ude, men de her gammeldags med ekstra creme er simpelthen så lækre når jeg selv skal bage og servere for gæster😍

👉🏼 Opskriften ligger på min blog under sød weekend🙋🏼‍♀️

Rigtig god mandag 🤍
Instagram post 17961562550324169 Foodprep - grønne smoothies 🌱

Efter jeg har fået min mini smoothie twister, så er det blevet meget nemmere at foodpreppe smoothies og tage med to go😍🤗

Jeg laver 2 klar af gangen og ofte laver jeg disse grønne smoothies 🤗

👉🏼 Den ene lavede jeg med en grøn mix, som jeg fandt i Kvickly, skyr og proteinpulver. Den anden ligger på min hjemmeside under drikke og er med mango, banan, spinat, havremælk og proteinpulver🥰🌱

Virkelig lækker og nem morgenmad til dage, hvor det skal gå lidt hurtigt🙏🏼
Load More...

Follow me

  • Instagram

My Favorites

Copyright © 2023 Pigen i Køkkenet on the Foodie Pro Theme