Iskaffe er en af sommerens største hit, hvis i spørger mig. Jeg lapper det i mig og nyder at drikke det alle vegne, når vejret er godt. Skal jeg drikke en hjemmelavet iskaffe, plejer jeg at nyde den med noget frisk frugt enten i form af vandmelon, kirsebær eller ærter.
Hvis man også gerne vil have plads til en masse is, koldskål og hvidvin om sommeren, så kan det være en god ide, at vælge den kaloriefattige iskaffe i stedet for den, som er fyldt med sukker. Jeg drikker altid en af disse to, og jeg synes faktisk de smager bedre end den almindelige iskaffe med sukker.
Som regel når jeg skal mødes med mine venner og veninder og gå en tur, plejer jeg at lave sådan to til os til gåturen. Det er en sikker vinder, og de elsker mig lige højt hver gang. Super lækkert! En iskaffe uden sukker tager kun et øjeblik at lave og kan nydes iskold med det samme.
Nedenfor finder du mine opskrifter på 2 slags kaloriefattige iskaffe.
Iskaffe
Ingredienser
Proteiniskaffe
- 20 g proteinpulver vanilla milkshake whey100 (kan købes i føtex eller hos bodylab)
- 200 g isvand
- 1 tsk instant kaffe
- 20 g kogende vand
- isterninger
Dalgona iskaffe
- 2 spsk instant kaffe
- 2 tsk sukrin gold (kan købes i føtex og i matas)
- 2 spsk kogende vand
- 2 dl havredrik (eller skummetmælk)
- isterninger
Sådan gør du
Proteiniskaffe
- Start med at sætte lidt vand til at koge.
- Vej 20g proteinpulver af i en shaker sammen med 200g isvand og ryst godt sammen.
- Kom 1 tsk instant kaffe i et glas eller en lille glasflaske og rør godt sammen med det kogende vand (denne kan med fordel laves i forvejen og stilles på køl så den er helt kold når iskaffen skal nydes).
- Hæld blandingen med proteinpulver og vand sammen med espresso shottet og tilsæt isterninger.
- Nyd med det samme iskold!
Dalgona iskaffe
- Start med at sætte lidt vand over til at koge.
- Kom 2 spsk instant kaffe og 2 tsk sukrin gold i en skål eller et højt glas (blenderglas).
- Tilsæt 2 spsk kogende vand og pisk med en elpisker i nogle minutter, til det bliver en helt tyk kaffecreme.
- Kom havredrikken i et glas sammen med en masse isterninger og tilsæt kaffecremen med en ske.
- Rør sammen og nyd kold!
Serveringsforslag
Næringsindhold
Dalgona iskaffe: 479 kJ/ 144 kcal pr. glas Protein 1,6g, kulhydrat 28,9g, kostfibre 2,8g, fedt 2,7g. Proteiniskaffe: 333 kJ/ 80 kcal pr. glas Protein 15,2g, kulhydrat 1,9g, kostfibre 0,4g, fedt 1,1g.Iskaffe med instant kaffe
Selvom de to opskrifter er forskellige, så er fælles for dem, at det er iskaffe med instant kaffe. Her kan du egentlig bruge den variant, som du vil. Jeg har en klassisk nescafe, som jeg bruger. Det synes jeg selv smager lækkert, og så er det dejligt nemt at lave en iskaffe, når det bare er nescafe. Du kan selvfølgelig også lave et rigtigt espressoshot og bruge, hvis du er så heldig at have en lækker kaffemaskine. Det smager sikkert også virkelig godt.
Iskaffe uden sukker
For at holde kalorieindholdet nede har jeg valgt at lave disse iskaffe uden sukker. I dalgona iskaffen bruger jeg sukrin gold, som du kan få i flere større supermarkeder. Det er et sødemiddel, og det giver det søde til iskaffen – uden at det er sukker. Jeg bruger det i flere af mine opskrifter.
Hvis du er vild med mine 2 slags kaloriefattige iskaffe, kan du også prøve min anden lækre opskrift på iskaffe.
Behøver man at putte sukrin i iskaffe?
Ellers kan du bruge sukker 😊