Halloumi er en god kilde til protein, hvis man ikke spiser kød eller ønsker flere vegetariske retter i sin kost. Det smager super lækkert og kan bruges til mange opskrifter. Til denne opskrift brugte jeg halloumi, som jeg havde tilovers fra halloumiburger med paneret og friteret halloumi i stedet for en bøf med kylling eller hakket oksekød.
Hvis jeg skal gøre min simpel og lækker så planlægger jeg min aftensmad med udgangspunkt i forskellige bowls. Derefter handler jeg forskellige proteindele (tempeh, hallouimi, laks, feta osv), grøntsager og måske ris/pasta/bulgur/coucous, samt lækker dressing. På den måde kan jeg variere min aftensmad på en nem og lækker måde.
Halloumibowl
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 100 g halloumi (grillost)
- 25 g salat
- 65 g agurk
- 70 g tomat
- 40 g peberfrugt
- 45 g sukkerærter
- 70 g blomkål
- revet citronskal
- 30 g syltede rødløg (eller friske)
- 35 g mango og chili dressing (købt i føtex)
- olivenolie til panden
Sådan gør du
- Snit alle grøntsager og fordel i en skål.
- Skær blomkål i tynde skiver og steg på en pande i lidt olie med citronskal over.
- skær halloumi i tynde skiver og steg på panden efter blomkålen.
- Top grøntsagerne med syltede rødløg, stegt blomkål, halloumi og dressing.
Serveringsforslag
Server til frokost eller del portionen op i 2 og brug til en let frokost.
Næringsindhold:
2205 kJ/ 525 kcal pr. portion.
Protein 23g, kulhydrat 24g, kostfibre 5g, fedt 37g
Skriv et svar