Denne her ret er en virkelig lækker vegetarisk efterårsret. Meget simpel og alligevel virkelig god. I denne her udgave har jeg lavet mos med jordskokker og sød kartoffel, men man kan også lave almindelig kartoffelmos, butternutsquash mos, blomkålsmos osv. Østershattene kan også sagtens skiftes ud med kantareller, brune svampe, portobello osv.
Super nemt og simpelt. Velbekommen.
Jordskokke og sød kartoffelmos med østershatte
Antal: 3 Portioner
Udskriv
Pin Recipe
Ingredienser
Mos
- 450 g jordskokker
- 350 g sød kartoffel
- 3 fed hvidløg
- olivenolie (til at smøre fadet)
- 150 g creme fine 15%
- 4 spsk citronsaft
- salt og peber
Topping
- 250 g østershatte (andre svampe kan også bruges)
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie (til at stege i)
- frisk timian
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- pensle et ildfast fad med olivenolie.
- Skræl sød kartoffel og jordskokker og skær dem i mindre stykker.
- Fordel jordskokker og sød kartoffel i fadet sammen med 3 fed hvidløg med skræl.
- Lad rodfrugterne bage i ovnen i ca. 25-30 min til de er møre.
- Rens og snit svampe i mindre stykker sammen med rødløg og hvidløg.
- Kom lidt olivenolie på en varm pande og steg svampene og løgene et par minutter.
- Rodfrugterne hældes over i en skål sammen med hvidløg (husk at fjerne skrællen).
- Tilsæt creme fine og citronsaft, samt salt og peber og blend til en ensartet mos.
- Server mosen varm med de stegte svampe og løg ovenpå.
- Top med frisk timian.
Serveringsforslag
Server til aftensmad en kold aften.
Retten kan også bruges som forret i mindre portioner.