Klatkager

Klatkager er lidt nyt for mig. Det er først for få år siden jeg begyndte at få øjnene op for dem. Nu kan jeg tilgengæld ikke undvære dem når vi nærmer os julen og risengrød tiden.

Klatkager uden sukker

De her klatkager er lavet med risengrød, æg og havregryn og er uden tilsat sukker. De er derfor rigtig gode til morgenmaden eller som en snack i løbet af dagen. Du kan lave dem af den almindelige risengrød med sødmælk eller af vegansk risengrød. Begge dele giver et godt resultat.

Tips til klatkager af risengrød

De kan sagtens fryses ned og varmes op når man ønsker at spise dem. Jeg plejer nogle gange at tage en eller to op af fryseren om morgenen og lade dem tø stille og roligt op i tasken i løbet af morgenen. Så er de hurtigt klar til at spise i løbet af dagen. Hvis du elsker klatkager til jul, så kan du også prøve at lave de her svampede jule proteinpandekager.

Klatkagerne kan også laves med færdigkøbt risengrød. Denne er dog mere flydende i konsistensen og det vil derfor være nødvendigt at tilsætte 50-60g hvedemel til opskriften. I stedet fås 12 klatkager med samme kalorieindhold pr. stk som i opskriften.

Klatkager til morgenmad

Jeg kan godt lide at spise dem varme om morgenen med lidt kanel blandet med sukrin gold på toppen. Derudover så er de også gode at have med i skolen eller på arbejdet da de også smager dejligt kolde.

Ingen bedømmelse endnu

Klatkager

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: mellemmåltid, Morgenmad
Antal: 10 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 650 g risengrød
  • 2 æg
  • 50 g havregryn (kan evt. blendes for finere konsistens)
  • 1 tsk vaniljepulver el. vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk sukrin gold el. andet sødemiddel
  • 3 tsk kokosolie (til at stege i)

Sådan gør du

  • Start med at afveje 650g risengrød af og rør det sammen med to æg i en skål.
  • Tilsæt vaniljepulver, kanel, sukrin gold og havregryn og rør godt sammen.
  • Varm en pande op ved middel/høj varme med kokosolie.
  • Fordel små klatter på panden og lad dem stege et par minutter på hver side indtil de er gyldne.

Serveringsforslag

Opskrift: Risengrød med sødmælk
Server varme med kanelsukker blandet af kanel og sukrin gold eller nyd kolde på farten.

 

Næringsindhold

408 kJ/ 97 kcal pr. stk. (83 g)
Protein 2,7g, kulhydrat 15,5g, kostfibre 0,7g, fedt 3g.

Følg Pigen i køkkenet på sociale medier

Husk at gå ind og følge Pigen i køkkenet på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning, rutiner og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0