Som de fleste nok ved så er jeg ikke veganer, men jeg synes der findes rigtig mange lækre veganske opskrifter og produkter på markedet.
Denne opskrift stammer fra en aften, hvor jeg fik vegansk risengrød hos Nicecream på Elmegade en sen aften, hvor det regnede sammen med min søster. Det var alligevel virkelig hyggeligt og risengrøden smagte fantastisk. Jeg har længe forsøgt mig med at lave en vegansk risengrød selv, men jeg synes den blev kedelig og klæg hver gang jeg prøvede at lave den.
Endelig har jeg knækket koden og jeg synes selv jeg har ramt samme smag, som jeg oplevede den aften med min søster. Denne her risengrød smager simpelthen så lækker og cremet.
Selvom jeg elsker risengrød på sødmælk, så vælger jeg ofte denne variant bare fordi jeg synes den smager så godt. Hvad synes i? Du kan bruge resterne til at lave de her lækre klatkager.
Vegansk risengrød
Ingredienser
Risengrød
- 5 tsk kokosolie
- 3 tsk vaniljesukker
- 2 dl grødris
- 6 dl risdrik (jeg bruger den fra Naturli)
- 2 dåser kokosmælk (ikke light)
Kanelsmør
- 50 g smørbar (fra Naturli)
- 15 g brun farin
- 0,5-1 tsk kardemomme
- 3 tsk kanel
Sådan gør du
- Start med at komme kokosolie i en stor gryde sammen med grødris og risdrik.
- Lad det få et hurtigt opkog og kom derefter vaniljesukker og kokosmælk i gryden og lad det simre ved middel varme under omrøring i ca. 35-45 min.
- Imens grøden simre forberedes kanelsmøret.
- Bland alle ingredienser sammen i en skål og sæt på køl indtil grøden er færdig.
- Server grøden varm med en 15g kanelsmør
Har længe ledt efter en god vegansk risengrødsopskrift, og den her virker så lækker med kanelsmør. Hvilken kokosmælk har du brugt? 🙂
Den er så god! Klart min yndlings. Jeg har brugt en helt almindelig på dåse fra fakta, den der hedder 365 økologi 🙂