Svenske chokoladebrød er en gammel opskrift på de mest fantastiske småkager. Lige så længe jeg kan huske har jeg bagt dem sammen med min mor og søster hvert eneste år til jul.
Jeg kan derfor ikke prale af, at det er mig der har kreeret denne opskrift, men jeg synes jeg ville dele den med jer alligevel.
Du kan måske også lide min opskrift på citronkranse eller risengrød med sødmælk?
Svenske chokoladebrød
Antal: 100 stk
Udskriv
Pin Recipe
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk rå kakaopulver
- 200 g koldt smør
- 1 stk æg
Pynt
- æg (til pensling)
- perlesukker
- snittede mandler
Sådan gør du
- Bland alle tørre dele i en skål.
- Skær smøret i mindre dele og smuldr det i melet.
- Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret lind).
- Kom dejen i køleskabet i min. 30 min.
- Rul dejen ud i 3 stænger på 1,5 cm's tykkelse.
- Læg stængerne på en smurt bageplade.
- Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker og mandler.
- Bag småkagerne i ovnen i ca. 10 min. ved 175 grader.
- Når stængerne er taget ud af ovnen, skæres de straks i skrå snitter.
Serveringsforslag
Server til en god film eller sammen med varm gløg og andre julegodter.