Kanelsnegle med appelsin, ingefær og kardemomme
Jeg elsker kanelsnegle ! De her kanelsnegle med ingefær og kardemomme er lidt et eksperiment da jeg for nylig fik øjnene op for ingefær i bagværk og søde sager. Sammen med brun farin, kanel og kardemomme giver det en helt fantastisk julesmag. Og derfor smager de her kanelsnegle også lidt mere af jul end de plejer. Det er skønt. Jeg har også valgt at pynte sneglene med kandiseret appelsin, som kan købes i de fleste supermarkeder op til jul. Det giver en lækker og lidt mere julet smag til sneglene.
Julekager og bagværk
Jeg er kæmpe fan af jul og jeg elsker at udnytte julens krydderier i bagværk. Der er så mange lækre opskrifter som med få ændringer eller tilføjelser pludselig kan smage af jul og få nyt liv. Det er det samme jeg har gjort med denne opskrift, som egentlig er grundopskriften på mine kanelsnurrer.
Julekrydderier jeg er fan af: kanel, kardemomme, appelsin, ingefær, mandler, honning.
Juleopskrifter
Hvis du er vild med de her snegle, så vil du helt sikkert også kunne lide de her juleboller, hvor der også kommer nogle julekrydderier i. Eller måske er du mere til klatkager eller kløben – begge dele er lig med jul og hygge for mig. I mit julehæfte har jeg samlet 15 juleopskrifter bl.a. disse snegle. Hæftet kan downloades gratis og printes.
Julesnegle
Ingredienser
Dejen
- 50 g gær
- 2 dl havredrik (eller skummetmælk)
- 0,5 dl vand
- 100 g smeltet smør
- 500 g hvedemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1 spsk vaniljesukker
- 50 g flormelis
Remonce
- 250 g smør
- 100 g sukker
- 150 g brun farin
- 3 spsk kanel
- 1 tsk ingefærpulver
- 1 tsk kardemomme
Pensling
- 1 stk æg
- evt. lidt kandiseret appelsin
Sådan gør du
- Start med at opløse gæren i mælken og det smeltede smør.
- Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt sammen til en fast dej.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
- Bland smør, sukker, brun farin, kanel, ingefærpulver og kardemomme sammen til en blød remonce (remoncen må ikke blive for blød inden den smøres ud).
- Del dejen i to klumper og rul dem ud som vist på billedet.
- Fordel remoncen på den ene dej og kom derefter den anden dej ovenpå.
- Skær 24 lange strimler ud af dejen og sno dem som en snegl.
- Fordel sneglene i et smurt ildfast fad med lidt mellemrum, som vist på billedet.
- Pensl sneglene med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 12 min.
Serveringsforslag
Næringsindhold
1012 kJ/ 240 kcal. pr. stk. (60g). Protein 2,4g, kulhydrat 29,5g, kostfibre 1,6g, fedt 12,4g.Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.
Can i have your recipe in English or in Dutch???
Love this!!!
Thank you very much. I’m sorry but it is only in Danish 🤍