De her koldhævede boller er nok den nemmeste hjemmebagte bolle man kan lave. Det tager 5 min om aftenen at røre ingredienserne sammen i en skål og sætte den i køleskabet med et låg på til morgenen efter.
I weekenden synes jeg det er så lækkert at vågne op og spise friskbagte boller, samt den dejlige duft der er i køkkenet efterfølgende. Dog kræver det lang tids forberedelse og hævning, hvis man først begynder på bollerne om morgenen. Ved at lave dejen aftenen før har man hurtigt friskbagte boller morgenen efter.
Om morgenen skal bollerne klattes ud på en bageplade med en ske i 8 lige store klatter. Dejen er meget fugtig, men sådan skal den være.
Hvis du har en oliespray kan du spraye bollerne inden de bages med lidt olie og drysse med havregryn, frø eller andet på toppen. Ellers bages de bare som de er i.
Brug både bollerne til morgen og frokost.
Koldhævede boller
Ingredienser
- 15 g gær
- 4 dl vand
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- 0,5-1 tsk salt
- 350 g hvedemel
- 50 g græskarkerner (eller andre kerner)
- 50 g havregryn
Sådan gør du
- Start med at opløse gæren i lunkent vand sammen med olie, honning og salt.
- Tilsæt mel, kerner og havregryn og rør godt sammen (dejen skal være fugtig/tynd).
- Stil dejen på køl natten over med låg på.
- Om morgenen tændes ovnen på 200 grader varmluft.
- Bollerne klattes ud på en bageplade med en ske 8 stk.
- Drys med havregryn, kerner eller frø (hvis du har spray med lidt olie først).
- Bag i ovnen i 18-20 min.
Hej Kathrine!
Kan man anvende noget groft mel, stedet for kun hvedemel?
Prøv dig lidt frem. Der er fuldkorn fra kerner og havregryn, så jeg ved ikke om det bliver for tungt.
Jeg brukte 150 g fullkornshvetemel + 200 g hvetemel, og det ble succes!
Super ! Tak fordi du deler