Der er næsten intet så lækkert som en god pastasalat med kylling og bacon. Opskriften er udviklet i samarbejde med min dygtige praktikant Karen, der udarbejdede opskriften ud fra mine ønsker og ideer. Og den er blevet så lækker!
Det er en pastasalat med kylling og bacon og karrydressing – og så er der selvfølgelig en masse skønne grøntsager i. Der er blandt andet ærter, rødløg, agurk, tomater, purløg og spinat. Sammen med kogt pasta og stegt kylling vendes det hele sammen med en skøn karrydressing.
For at holde kalorieindholdet nede er der brugt stegt kalkunbacon i stedet for almindelig bacon. Har du mere lyst til almindelig bacon, bruger du selvfølgelig bare det.
Pastasalat med kylling og bacon og karrydressing
Det hører sig næsten til, at der til en pastasalat også er en skøn karrydressing. Nogle gange kan det godt være svært at lave en god karrydressing uden at bruge for meget karry, men her har min praktikant Karen virkelig ramt den godt.
Dressingen er lavet på cheasy fraiche 5%, og det synes jeg egner sig perfekt til denne dressing. Den er hverken for tyk eller tynd, så den kan nemt vendes rundt med de andre ingredienser. Så får hele salaten den dejlige smag af karry.
Pastasalat med kylling og bacon
Ingredienser
- 300 g rå pastaskruer (fra rema 1000)
- 300 g rå kyllingebryst fillet
- salt og peber
- 80 g kalkunbacon
- 1 spsk olie til stegning
- 100 g frosne ærter
- 10 stk cherrytomater
- 0,5 agurk
- 1 lille rødløg
- 2 spsk purløg
- 75 g spinat
Karry dressing
- 250 g Cheasy fraiche 5%
- 2 tsk karrypulver
- 0,5-1 tsk dijon sennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at koge pasta i letsaltet vand efter pakkens anvisning.
- Skær kylling ud i mindre stykker og kalkunbacon i tern og steg det på panden i olie. Krydrer kyllingestykkerne med salt og peber.
- Imens klargøres grøntsagerne: rødløg, purløg og spinat finthakkes – tomat og agurk skæres ud i tern.
- Tø ærterne op i kogende vand.
- Når pastaskruerne er færdigkogte, hældes vandet fra og skal nu afkøles i køleskabet.
- Bland imens creme fraiche, karry og dijon sammen i en skål og smag til med salt og peber.
- Når pastaen er afkølet blandes det sammen med alle grøntsagerne, kylling og bacon (Gem lidt bacon til topping).
- Vend nu karry dressingen i til du har en cremet pastasalat og top med baconstykker.
- Velbekomme.
Serveringsforslag
Næringsindhold
2109 kJ/ 504 kcal pr. portion Protein 33g, kulhydrat 58g, kostfibre 8g, fedt 12gSpis pastasalat til frokost og aftensmad
Det gode ved denne salat er, at du kan spise den både til frokost og til aftensmad. Salaten kan udgøre et helt måltid i sig selv, da der både er tilpas med protein, kulhydrat og fedt. Kyllingen gør også, at du forhåbentlig er mæt i nogle timer, efter du har spist den.
Vil du gerne servere salaten til aftensmad, kan du også undlade kyllingen. Så bliver salaten dermed til en form for tilbehør til aftensmaden. I stedet kan du stege et kyllingebryst og spise ved siden af.
Når du har lavet den færdige pastasalat med kylling og bacon, kan den godt holde sig i 1-2 dage i køleskabet. Så er baconen selvfølgelig ikke så sprød, men det hele smager stadig lækkert. Du kan også prøve min anden opskrift på en lækker cremet pastasalat lige her.