Morgenmadstærter

Små fine morgenmadstærter til de dage, hvor morgenmaden gerne må være lidt ekstra lækker og indbydende. De er helt simple at lave og så bliver de bare så fine. Morgenmadstærterne er også perfekte til det store brunchbord i stedet for små skåle med yoghurt.

Når jeg har nogle tilovers bruger jeg dem også til mellemmåltid eller til en lille dessert efter aftensmaden, da de smager sødt og dejligt.

De små kurve kan sagtens gemmes et par dage i køleskabet, men vent med at fylde yoghurt i til de skal spises for at undgå at kurvene bliver bløde.

Ingen bedømmelse endnu

Morgenmadstærter

Forb. tid45 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: Morgenmad
Antal: 6 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 2 store modne bananer
  • 125 g havregryn
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk kanel
  • 2 tsk vaniljepulver (vaniljesukker kan også bruges)
  • kokosolie (til formene)

Topping

  • 200 g yoghurt
  • frisk frugt eller bær

Sådan gør du

  • Start med at mose bananerne i en skål sammen med havregrynene.
  • Bland resten af ingredienserne i og rør godt sammen.
  • Smør 6 muffinforme med kokosolie (eller anden olie).
  • Fordel dejen i formene godt rundt i kanten som en lille kurv med hul i midten.
  • Stil dem på køl i min. 30 min eller natten over.
  • Bag dem i ovnen på 180 grader varmluft i 25-30 min til de er let gyldne og sprøde.
  • Lad dem køle af og tag dem så forsigtigt ud af formene.
  • Fordel yoghurten i hver kurv og top med frisk frugt eller bær.

Serveringsforslag

Server til morgenmad eller til brunchbordet. Morgenmadstærterne kan også sagtens bruges til et mellemmåltid eller en sundere dessert.

 

Næringsindhold

651 kJ/ 155 kcal pr. stk inkl. topping
Protein 5g, kulhydrat 28g, kostfibre 4g, fedt 2g.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0