Små fine morgenmadstærter til de dage, hvor morgenmaden gerne må være lidt ekstra lækker og indbydende. De er helt simple at lave og så bliver de bare så fine. Morgenmadstærterne er også perfekte til det store brunchbord i stedet for små skåle med yoghurt.
Når jeg har nogle tilovers bruger jeg dem også til mellemmåltid eller til en lille dessert efter aftensmaden, da de smager sødt og dejligt.
De små kurve kan sagtens gemmes et par dage i køleskabet, men vent med at fylde yoghurt i til de skal spises for at undgå at kurvene bliver bløde.
Morgenmadstærter
Ingredienser
- 2 store modne bananer
- 125 g havregryn
- 1 spsk honning
- 1 spsk kanel
- 2 tsk vaniljepulver (vaniljesukker kan også bruges)
- kokosolie (til formene)
Topping
- 200 g yoghurt
- frisk frugt eller bær
Sådan gør du
- Start med at mose bananerne i en skål sammen med havregrynene.
- Bland resten af ingredienserne i og rør godt sammen.
- Smør 6 muffinforme med kokosolie (eller anden olie).
- Fordel dejen i formene godt rundt i kanten som en lille kurv med hul i midten.
- Stil dem på køl i min. 30 min eller natten over.
- Bag dem i ovnen på 180 grader varmluft i 25-30 min til de er let gyldne og sprøde.
- Lad dem køle af og tag dem så forsigtigt ud af formene.
- Fordel yoghurten i hver kurv og top med frisk frugt eller bær.