Luksus vegetar spaghetti bolognese

Denne her bolognese er en luksusudgave af den klassiske spaghetti bolognese. Den er lavet med plantefars i stedet for kød og så har jeg tilføjet rødvin, fløde og svampe for ekstra smag. Virkelig lækkert!

Denne her version er for mig endnu bedre end den jeg spiste engang med hakket oksekød og bacon. Og hvorfor så ikke vælge denne?!

Når man skal lave retter med plantefars er der stor forskel på, hvilke produkter man anvender. Jeg synes der findes mange på markedet, som har en dårlig bismag og smager igennem retten.

Reklame:
Til denne her bolognese har jeg brugt plantefars MINCE fra Meatless farm. Jeg synes det har en rigtig fin konsistens og smag. Det kan jeg sagtens anbefale. Meatless farm sælges på nemlig.com. Ellers kan jeg anbefale plantefars fra Naturli og Halsans kok.

Hvis du godt vil have inspiration til andre lækre vegetarretter, kan du prøve min vegetar kostplan 1300-1500 kcal. Du kan også prøve min opskrift på vegetarlasagne, hvor jeg også bruger køderstatning.

5 af 1 stemme

Luksus spaghetti bolognese

Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 250 g plantefars (Meatless farm eller Naturli frost)
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpurre
  • 1 dl grøntsagsbouillon (1 terning + vand)
  • 200 g brune champignoner
  • 2 dl rødvin
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 tsk chili pulver
  • 2 tsk paprika
  • salt og peber
  • 500 g frisk pasta pappardelle

Topping

  • parmesan
  • frisk basilikum eller oregano

Sådan gør du

  • Start med at snitte rødløg og hvidløg.
  • Kom i en gryde med lidt olie og svits i 2 min ved middel/høj varme.
  • Skru lidt ned for varmen og tilsæt plantefarsen.
  • Sæt vand over og koge til bouillonen.
  • Tilsæt grøntsagsbouillonen således at plantefarsen smelter og fordeler sig.
  • Snit svampe og tilsæt til gryden.
  • Lad det simre lidt sammen i 5-10 min og tilsæt derefter hakkede tomater, tomatpurre, fløde, krydderier og rødvin.
  • Lad det hele simre godt sammen i 10-15 min.
  • Imens sættes vand over til pasta med lidt salt.
  • Pasta koges i 5-10 min og parmesan rives.
  • Server retten varm med frisk pasta, bolognese og parmesan og krydderurter på toppen.
  • Velbekommen.

Serveringsforslag

Server til aftensmad for gæster, familien eller på en hyggelig date med en god rødvin.
Pastaretten kan også serveres med frisk brød til.

 

Næringsindhold

3665 kJ/ 872 kcal pr. portion inkl. topping
Protein 37g, kulhydrat 103g, kostfibre 5g, fedt 30g.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0