Sund Januar

sund Januar

Nytårsfortsæt

Går du og drømmer om at komme i gang med et vægttab efter nytår og en sund januar?
Herunder får du mine bedste råd til at komme godt fra start i det nye år. Der er nemlig nogle ting du allerede nu kan begynde at forberede for at give dig selv den bedste start på det nye år.

1. Januar

Januar byder for mange på tømmermænd efter en festlig aften med champagne, vin og drinks. Jeg tror ikke jeg er den eneste der har lyst til alt muligt mærkeligt når jeg har tømmermænd.
Du kan derfor med fordel planlægge din 1. Januar ved at handle ind til de ting du ved du nyder sådan en dag. Hvis man får det planlagt behøver sådan en dag ikke løbe op i så mange kalorier. Sidste år købte jeg følgende til min 1. Januar:

 • Chips
 • Creme fraiche
 • Dipmix
 • Toastbrød
 • Pesto
 • Toastost
 • Juice
 • Vindruer
 • Faxe free
 • Havarti
 • Havremælk
 • Bolle + lidt smør

Menuen stod på:
Bolle med smør og ost + kaffe og juice til en sen morgenmad
Vindruer og sodavand til midt på dagen
Toast med pesto og ost til aften og chips med dip til når jeg lige følte for det😍

I alt ca. 1700 kcal for hele dagen.

Foodprep

Til resten af Januar er foodprep en kæmpe hjælp for at sikre nye og sunde rutiner og vaner. Første skridt til at komme i gang med foodprep er en god madplan. Inde på min shop kan i finde skemaer til planlægning af madplan, træningsplan og selfcare. En simpel og lækker madplan for ugen med måltider der er velegnet til foodprep er en kæmpe hjælp.
Derefter kommer indkøb. Gør dig selv den tjeneste at handle ind til den første uge i Januar inden nytår. Har du overvejet at bestille indkøb til levering d.2 Januar? Det kan være en god ide til at komme godt fra start og sikre at indkøbet ikke smutter og dermed også de gode vaner. Hvis ikke kan du også vælge at sætte tid af til indkøb d.30/12 eller nytårsdag, hvis du har god tid.

Frugt og grønt

Frugt og grønt er vi mange der gerne vil blive bedre til at prioritere i vores kost. Start med at foodpreppe frugt og grønt til ugen. Grøntsager som agurk, gulerod, tomat og peberfrugt kan nemt gemmes et par dage i et beholder med vand i køleskabet. Sidste år købte jeg nogle store plastikbøtter i Rema1000 til netop foodprep og de fungerede super godt og var meget billige.

Frugt kan også sagtens skæres ud og gøres klar i små bøtter i forvejen. På den måde er sandsynligheden for at det bliver spist langt større og det gør også morgenmaden og mellemmåltiderne langt nemmere og hurtigere.

Madplan og indkøb

Hvad skal du sørge for at have i køleskabet til din nye sundere livsstil?
Jeg har lavet en liste med ting der er gode at have i køkkenet når man gerne vil i gang med en sundere og mere balanceret kost 👇🏼

* En masse snackgrønt (som er skyllet) – Her er Lidl god!
* Müslibarer
* Frugt
* Rugbrød (kan fryses ned)
* Æg
* Skyr eller yoghurt
* Pepsi max😍
* Sukkerfri pastiller, bolsjer, tyggegummi, lakridser
* Knækbrød
* Hytteost
* Chokolade
* Riskiks med chokolade
* Easis isbarer
* Te 
* Sukkerfri saftevand 
* Fedtfattig ost og smøreost
* Proteinpulver
* Havregryn
* Mælkesnitter 🥰

Hvor meget kan man tabe sig på 4 uger?

I Januar måned kan du forvente et vægttab på 2-4 kg afhængig af dit aktivitetsniveau og kalorieindtag. Jeg har lavet flere guides som hjælper dig med at regne dit behov, sammensætte din egen kostplan og beregne dit hvilestofskifte.

Beregn dit hvilestofskifte

Når jeg laver kostplaner starter jeg altid med at beregne basalstofskiftet (BMR) eller hvilestofskiftet (REE) [...]

Guide til at holde vægten

Hvordan holder jeg vægten efter mit vægttab? Når man ikke længere ønsker vægttab eller blot [...]

Lav din egen kostplan til vægttab

Når det handler om et vægttab på de sidste 5-7 kg., kan det være nødvendigt [...]

5 kommentarer

Vægttab og kostplan

Har du brug for hjælp til at komme i gang med en kostplan til vægttab? Jeg har lige udgivet en helt ny 4 ugers komplet kostplan som indeholder madplaner, indkøbslister, kostplaner og en masse opskrifter. Her har du alt hvad du behøver for at komme godt fra start med dit vægttab. I kostplanen er der hver uge indlagt en buffer med lidt ekstra kalorier til hygge. Nogle gange er den bestemt på forhånd til fx. lækre pastaretter, hyggelig morgenmad og snacks, andre gange er den valgfri.

4 ugers komplet kostplan

249.00 kr.

4 ugers komplet kostplan til vægttab med madplaner, indkøbslister, næringsberegninger og opskrifter til 4 uger.

Kategori:
Læs mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0