Kardemommesnegle med appelsin er en opskrift jeg helt tilfældigt kom på, da jeg kom til at tænke på de proteinpandekager jeg plejer at lave til jul med kardemomme, kanel og appelsinskal. De smager så dejligt og derfor tænkte jeg at det ville fungere mindst lige så godt i en snegl med kardemomme. Og det gør det! Hold nu op de er gode og også en smule anderledes end de snegle man er vant til med kanel, hvilket er vildt lækkert!
Sneglene er rimelig nemme at lave og kan enten laves som beskrevet nedenfor og som vist på billederne, men de kan også laves med en stor dej som så rulles sammen i stedet for to der lægges sammen. Det kan man gøre som man synes er nemmest.
På billederne er der lavet en halv portion da jeg tit bager til mine veninder og familie og så får lavet alt for mange. Det betyder også at opskriften sagtens kan halveres og ellers kan sneglene også fryses ned og gemmes.
Kardemommesnegle med appelsin
Ingredienser
Dejen
- 100 g smør
- 0,5 dl vand
- 50 g gær
- 500-550 g hvedemel
- 2 spsk vaniljesukker
- 2 dl havredrik
Kardemomme og appelsinremonce
- 170 g sukker
- 150 g smør
- 2 stk appelsiner
- 2 spsk kardemomme
- 2 tsk kanel
- 1 stk æg (til pensling)
Sådan gør du
- Start med at smelte smøret.
- Bland smør, vand og havredrik sammen i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt hvedemel og vaniljesukker og ælt dejen godt.
- Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 30-45 min.
- Når dejen er færdig med at hæve blandes smør, sukker, appelsinskal fra 2 appelsiner, kardemomme og kanel sammen i en skål (smøret må ikke være for blødt).
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Del dejen ud i to lige store dele og begge ud som på billedet.
- Fordel remoncen på den ene dej og kom derefter den anden henover.
- Skær dejene ud i strimler på ca. 1 cm og rul dem sammen til en snegl.
- Fordel sneglene i et smurt fad og tryk dem en smule (de skal fordeles med mellemrum).
- Pensl sneglene med æg og lad dem bage i ovnen i ca. 15 min.