Denne her pastaret med citron og ricotta er så frisk og lækker. Helt perfekt til forårs- og sommeraftener. Den er nem at lave, kræver få ingredienser og tager ikke lang tid at lave.
Jeg elsker selv pasta, og mine andre favoritter er pasta med bagt feta og citronpasta med burrata. Begge opskrifter er super nemme at lave og smager skønt.
Pasta under vægttab
Rigtig mange prøver at undgå at spise pasta, hvis de er ved at tabe sig, hvilket er en skam. Er du i et forløb hos mig, sørger vi for, at du kan spise dine livretter – bare i mindre portioner end du måske er vant til. Læs mere om mine forløb og kostplaner lige her.
Fuldkorn eller ej?
Jeg får ofte spørgsmålet: Skal jeg vælge fuldkorn eller ej? Fuldkorn indeholder fibre, som er gode for os. De påvirker ikke blodsukkeret på samme måde som kulhydraterne i hvid pasta, brød og ris. Derudover så giver fibrene os en god mæthed. Kalorieindholdet pr. 100g i fuldkornspasta vs. hvid pasta er ofte nogenlunde det samme og man kan derfor selv vælge om man ønsker at anvende det ene eller det andet. Forskellen her kan være, at man med det hvide pasta muligvis vil skulle spise mere for at opnå samme mæthedsfølelse som med fuldkornspasta.
Find opskriften på pasta med citron og ricotta her:
Pasta med citron og ricotta
Ingredienser
- 250 g pasta (rå)
- 250 g ricotta
- 1 citron (skal fra den hele og saft fra halvdelen)
- 100 g ærter
- 250 g asparges (130g efter enderne er skåret væk)
- 20 g rucola eller ærteskud
- 50 g parmesan
- olivenolie til panden
Sådan gør du
- Fyld en gryde med vand og lidt salt og lad vandet koge til pastaen.
- Tilsæt pasta når vandet koger og skru ned til middel varme i ca.10-12 min til pastaerne har den ønskede konsistens.
- Imens pastaerne koger skylles og hakkes grønne asparges i små tern.
- Varm en pande op med olie og steg asparges i få minutter ved høj varme.
- Skru ned for varmen og riv citronskal over asparges og tilsæt frosne eller friske ærter til panden.
- Steg grøntsagerne kort sammen med citron og tilsæt derefter ricottaen.
- Rør ricottaen godt sammen med grøntsagerne og tilsæt derefter revet parmesan og citronsaft.
- Når pastaen er færdig gemmes ca. 1,5-2 dl af pastavandet og tilsættes til grøntsagerne og ricottaen sammen med pastaerne.
- Rør det hele godt sammen i få minutter og kom til sidst rucola eller ærteskud i retten og rør sammen.
- Server med friske urter på toppen og revet citronskal (evt. lidt ekstra revet parmesan).
Serveringsforslag
Næringsindhold
2482 kJ/ 591 kcal pr. portion Protein 26g, kulhydrat 71g, kostfibre 6g, fedt 21gFølg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.