Her får du opskriften på den bedste broccolitærte med bacon, hytteost og peberfrugt. Opskriften på denne skønne broccolitærte med hytteost er udviklet i samarbejde med min praktikant Karen. Hun har udviklet opskriften ud fra mine ideer og ønsker, og jeg er meget tilfreds med resultatet.
Tærtebunden er hjemmelavet ud fra denne opskrift på grov tærtebund. Har du ikke tid eller lyst til at lave din egen tærtebund, så kan du også sagtens købe en tærtebund. Det er helt op til dig ift., hvad du har tid og lyst til. Kalorieindholdet vil ikke variere meget om du bruger en hjemmelavet bund eller købt.
Broccolitærte med bacon og grøntsager
Det er altid super lækkert at lave en tærte med bacon i, men for at spare lidt på kalorierne i denne udgave, er der brugt kalkunbacon. Vil du gerne bruge ekstra kalorier på “rigtig” bacon, så kan du selvfølgelig godt skifte kalkunbacon ud med det.
Tærten er ikke spækket med mange grøntsager, da min tanke omkring opskriften var, at den skulle være så simpel som mulig. Det betyder ikke, at du ikke sagtens kan tilføje andre grøntsager i, end der står i opskriften. Du kan tage et kig i dit køleskab og se, om der er en rest grøntsag, der er ved at udløbe. Så kan du passende skære den i små stykker og komme i. Så undgår du madspild og får lidt ekstra grøntsager samtidig.
Broccolitærte med bacon
Ingredienser
- grov tærtebund (link til opskrift længere nede under serveringsforslag)
Fyld
- 200 g kalkunbacon
- 200 g broccoli (1/2 hoved)
- 1/2 rød peberfrugt
Æggemasse
- 5 æg
- 250 g cheasy hytteost 1,5%
- 1 dl minimælk
- 2 tsk tørret timian
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær kalkunbacon ud i tern og svits det på en tør pande til det bliver sprødt.
- Skær broccoli ud i små buketter og peberfrugt i strimler.
- Pisk æg, hytteost, mælk og salt og peber sammen.
- Fordel broccoli, peberfrugt og bacontern i tærteformen (gem lidt bacon til toppen).
- Hæld nu æggeblandingen ud over fyldet og drys med timian og ekstra salt på toppen.
- Bag tærten i ovnen i 40 min ved 180 grader varmluft.
Serveringsforslag
Næringsindhold
2037 kJ/ 485 kcal pr. stykke Protein 37g, kulhydrat 39g, kostfibre 5g, fedt 19gBroccolitærte med hytteost
Det der gør denne her tærte med broccoli ekstra lækker er, at æggemassen både er med hytteost og æg. Hytteosten er med til at gøre den ekstra cremet, og så giver det høje proteinindhold i hytteosten en bedre mæthed. Du kan ikke smage hytteosten direkte i tærten, da det vendes sammen med æggene.
Hvis du gerne vil undlade hytteosten, så vil du skulle bruge lidt ekstra æg i stedet. Jeg synes dog, at du skal prøve at lave den med hytteost i – det smager så godt.