Påskekage med squash og cream cheese
Påske = pastelfarver, påskeæg, påskefrokoster og familietid, hvis i spørger mig. Så hvilken bedre anledning til at servere en fin påskekage for familien med påskeæg i pastelfarver 😍
Jeg elsker cream cheese både ovenpå citronmuffins, gulerodskage og squashkage. Alligevel synes jeg dog at denne her squashkage, som er dejlig svampet og har en lækker krydret smag, er den bedste !
Nem opskrift på kage
Denne her opskrift på squashkage med cream cheese er super nem. Det der tager længst tid her er bagetiden i ovnen, hvor du med fordel kan bruge tiden på at gøre cream cheesen klar og stille på køl.
Er du mere til gulerodskage? Du kan nemt skifte revet squash ud med revet gulerod, hvis du er mere til det.
Pynt til påskekage
Det eneste der virkelig gør denne her kage oplagt til påske er jo den fine pynt med påskeæg. Ellers er der faktisk ikke meget der gør denne her kage mere påskeagtig end andre kager. Du kan derfor nemt lave lige præcis den kage du synes og pynte den med påskeæg. Jeg har lavet denne squashkage fordi jeg synes den er nem og smager virkelig godt!
Kalorier i kage?
I denne kage kan du vælge at skifte halvdelen af den brune farin ud med sukrin gold. På den måde sparer du en del kalorier. Du kan også vælge at bruge Philadelphia light i cream cheesen og på den måde også sparre en del kalorier. Til denne kage, hvor cream cheesen smøres på kagen er konsistensen ikke så vigtig.
Påskekage
Ingredienser
Kagedejen
- 200 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 revet squash (250g)
- 80 g valnødder
- 100 g smør
- salt
- 3 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
Cream cheese
- 200 g flødeost
- 125 g smør
- 150 g flormelis
- 3 tsk revet citronskal (fra 1 citron)
Topping
- 150 g påskeæg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Start med at piske brun farin og æg sammen med en elpisker til en luftig og lys æggesnaps.
- Smelt smøret i en gryde.
- Vend forsigtigt de tørre ingredienser i dejen sammen med det smeltede smør.
- Riv squash og vend i dejen sammen med hakkede valnødder (gem lidt til topping).
- Kom dejen i en rund bageform og bag i ovnen i ca. 45 min.
- Mens kagen er i ovnen blandes cream cheese cremen sammen.
- Pisk smør og flormelis sammen med en elpisker (smøret skal være blødt, men ikke for blødt).
- Pisk hurtigt flødeost i og vend til sidste revet citron i også.
- Sæt cream cheesen på køl indtil kagen er bagt færdig og kølet helt af.
- Top kagen med cream chesse når den er kold og pynt med valnødder og påskeæg.
Serveringsforslag
Næringsindhold
2037 kJ/ 485 kcal pr. stykke ved 12 stykker inkl. påskeæg (424 kcal u. påskeæg). Protein 6g, kulhydrat 51g, kostfibre 2g, fedt 28gEr du vild med denne opskrift på påskekage?
Så er jeg sikker på at du også vil synes om mine påske cookies, som du finder opskriften på lige her.
Det kan også være du har lyst til at hente min gratis påske e-bog, som du finder lige her. Den indeholder flere påskeopskrifter bl.a. en opskrift på kaloriefattige påskemuffins, karrysild og vegetar tarteletter. Udover det indeholder den også en oversigt over kalorier i påskeæg og påskechokolade, samt en guide til at undgå overspisning i påsken.
Pingback: Halloween kage - med græskar og cream cheese