Denne her pasta med bagt feta er virkelig nem og lækker. Den har været meget populær i længe på Instagram og Tik Tok den seneste tid og af gode grunde. Der har den gået under navnet ‘feta pasta‘. Jeg synes personligt denne opskrift er virkelig lækker, særligt fordi jeg ikke spiser kød og elsker pasta! Min kæreste er også fan, men vi har suppleret med lidt kylling i hans portion de gange, vi har lavet den. Det har fungeret super godt.
Det der gør feta pasta så god er, at den er virkelig cremet. Fetaen får lang tid i ovnen med de andre ingredienser, og det hele vendes sammen til sidst. Så du får altså den lækreste pasta med bagt feta. Jeg kan virkelig anbefale dig at bruge frisk basilikum, da det gør en stor forskel for retten.
Der er cirka 578 kcal. pr. portion i denne opskrift. Alt efter din krops personlige behov kan sådan en portion godt passe ind som et aftensmåltid. Du kan desuden læse mere om mine kostplaner og forløb her.
Pasta med bagt feta
Ingredienser
- 300 g pasta (tørvægt)
- 170 g puck feta
- 400 g tomater
- 120 g peberfrugt
- 1/2 rødløg
- 1 bundt basilikum
- 1 spsk olivenolie
- salt, peber, paprika
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180g varmluft.
- Skyl tomater og peberfrugt og skær peberfrugt ud i mindre stykker.
- Hak løg og skær puck fetaen ud i en tyk skive (170g).
- Placer fetaen i midten af et ildfast fad og fordel tomater, peberfrugt, løg, basilikum, olie og krydderier omkring og ovenpå.
- Bag fetaen og grøntsagerne i ovnen i ca. 30 min.
- Imens fetaen bager koges pasta med lidt salt.
- Fadet med feta og grøntsager tages ud af ovnen og blendes sammen med en stavblender enten direkte i fadet eller i et højt glas.
- Fordel pastaen i fadet og rør rundt med "feta saucen".
- Server med lidt frisk basilikum på toppen. Velbekommen !
Serveringsforslag
Næringsindhold
2428 kJ/ 578 kcal pr. portion Protein 21g, kulhydrat 81g, kostfibre 7g, fedt 17gFeta pasta
Udover feta og pasta er der i denne ret også en masse skønne tomater, noget peberfrugt og rødløg. Alle de dele bliver bagt sammen i ovnen, imens at pastaen koges ved siden af. Jeg bruger ofte cherrytomater, men du kan bruge de tomater, du har lyst til. Hvis du har større tomater, vil jeg røde dig til at skære dem ud i mindre stykker. Ellers bliver de ikke tilberedt nok på de 30 minutter, fadet er i ovnen.
Jeg bruger helt klassiske pasta penne, men du er velkommen til at bruge lige den pasta, du ønsker. Feta pasta smager helt sikkert også godt med frisk pasta.
Generelt er jeg helt vild med feta, og det er både, når det er bagt og ikke er. Jeg har også denne opskrift på en cremet pasta med feta, hvor der blot er fetatern i – den er så mums. Feta kan også bruges i en tærte med kartofler, feta og rosmarin. Her gør fetaen den også lækker cremet ligesom det gør i denne pasta med bagt feta opskrift.