Pigen i køkkenets favorit salat

Pigen i køkkenets favorit salat

Denne salat er en af mine egne favoritter – og det er ikke uden grund, den har fået plads i min 4 ugers komplette kostplan – En ny start. Den er frisk, nem at lave og mætter godt, uden at det hele skal være perfekt. Kalorieindholdet lander på omkring 500 kcal pr. portion, og den passer derfor rigtig fint ind i mine kostplaner.

Salaten består af blandet salat, edamamebønner, feta og croutoner. Jeg topper den med syltede rødløg og soltørrede tomater – og så selvfølgelig urtecremen, som binder det hele sammen. Hvis du ikke gider at give dig i kast med at lave en urtecreme kan du også sagtens bruge en fedtfattig creme fraiche dressing eller blot creme fraiche.

Det gode ved denne salat er, at den både er simpel og smager godt. Edamamebønnerne kan du nemt tø op med lidt kogende vand, og de syltede rødløg kan du købe færdiglavet. Hvis du gerne vil lave dine egne syltede rødløg kan du bruge min opskrift på syltede rødløg uden sukker, som du finder lige her.

Wedo salat

Opskriften er inspireret af den Wedo salat jeg altid sammensætter selv når jeg besøger stedet. Jeg synes det er en virkelig lækker kombination og jeg vælger den altid. Derfor satte jeg mig for at lave min egen med samme ingredienser og den smager bare helt fantastisk!

Foodprep

Gør det nemt for dig selv og lav en stor portion urtecreme klar, så du har til flere portioner i løbet af ugen. Det er samme urtecreme jeg bruger i min opskrift på pastasalat med tun og æg. Du kan derfor med fordel handle ind så du kan lave den til frokost.

Pigen i køkkenets favorit salat
Ingen bedømmelse endnu

Pigen i køkkenets favorit salat

Forb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Portioner: 1 portion
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 30 g blandet salat
  • 30 g soltørrede tomater
  • 40 g agurk
  • 40 g tomat
  • 50 g feta
  • 25 g crutoner
  • 20 g syltede rødløg
  • 50 g edamamebønner
  • 2 portioner urtecreme

Urtecreme (4 portioner)

  • 200 g Cheasy fraiche 5%
  • 3 spsk purløg
  • 20 g rødløg
  • 1 tsk citronskal
  • 0,5 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl salat og hak tomat, soltørrede tomater og agurk i små tern.
  • Lad de syltede rødløg dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Tø evt. edamammebønner op, hvis de er frosne med lidt kogende vand.
  • Anret i en skål eller på en tallerken og top med urtecreme.
  • TIP: Brug en blanding af lyse og mørke crutoner (jeg bruger rugbrødschips)

Serveringsforslag

Spis til en nem aftensmad eller som en ekstra lækker frokost. 
 

Næringsindhold

2108 kJ/ 502 kcal pr. portion
Protein 26g, kulhydrat 36g, kostfibre 6g, fedt 27g

Hvordan jeg bruger salaten

Nogle dage spiser jeg den som den er, andre gange supplerer jeg med et stykke brød, lidt hummus eller et kogt æg – alt efter hvad jeg har i køkkenet. Den fungerer også godt som en del af en større frokosttallerken med lidt rester fra dagen før.

En del af min kostplan

Denne salat indgår i min 4 ugers komplette kostplan – En ny start, fordi den kombinerer det jeg går op i: balance, madglæde og overskuelighed. Det behøver ikke være avanceret for at give ro og mæthed – og det er netop den tilgang jeg har i mine kostplaner.

Følger du Pigen i køkkenet på sociale medier?

Husk at gå ind og følge Pigen i køkkenet på de sociale medier, hvor du finder opskrifter, videoer, tips og tricks, træning og kost. Du kan følge Pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0