Fuldkornsboller med havregryn

De her fuldkornsboller med havregryn er super lækre og luftige. Sidst jeg lavede dem var til min fars fødselsdag, hvor vi varmede dem om morgenen og spiste dem med smør og ost. virkelig lækkert.

Da de er grove fungerer de også virkelig fint, som sandwichboller, hvis man vil bruge resten til madpakken.

Bollerne er kaloriemæssigt fine til et morgenmåltid, men til et mellemmåltid kan man nøjes med en halv eller vælge at lave flere mindre boller.

Ingen bedømmelse endnu

Fuldkornsboller med havregryn

Forb. tid1 time 40 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid2 timer
Ret: Morgenmad
Antal: 9 stk
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 100 g havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 450 g hvedemel
  • 5 dl vand
  • 1 stk æg (til pensling)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand i en skål.
  • Tilsæt honning, salt, havregryn og fuldkornhvedemel og rør sammen.
  • Tilsæt lidt efter lidt hvedemel mens der røres i dejen.
  • Ælt dejen i hånden eller på en røremaskine.
  • Lad dejen hæve tildækket under en dyne i 60 min.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Form 9 store boller eller 12 små af dejen og fordel på en bageplade.
  • Lad bollerne hæve yderligere i 30 min.
  • Pensl bollerne med æg og drys med havregryn.
  • Bag bollerne i ovnen i ca. 20 min. indtil de er let gyldne.

Serveringsforslag

Server til morgenmad eller for gæster til en hyggelig eftermiddag med smør og pålæg.

 

Næringsindhold

9 boller: 1112 kJ/ 265 kcal. pr. stk (138g)
Protein 8,6g, kulhydrat 49,5g, kostfibre 4,7g, fedt 2,4g.

2 kommentarer til “Fuldkornsboller med havregryn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0